Csodálatos borpanoráma Mexikóban

A mexikói Valle de Guadalupe borvidékére néző különálló kis vendéglátó épületek együttese a San Diego-i Gracia Studio legfrisebb munkája. A “hotelszobákat” nem a pazar anyaghasználat és a kézzelfogható luxus teszi izgalmassá. A természeté itt a fő szerep, a gyönyörű táj látványát hangsúlyozandó az építészet itt ízlésesen háttérbe vonul, igyekszik maximálisan a tájba olvadni, hogy az eredeti szépségében érvényesülhessen.

Az Endémico Resguardo Silvestre (szó szerint nagyjából vadvilági menedéket jelent) 20 különálló apartmant számláló épületegyüttese mexikó egyik legismertebb borvidékének lankás lejtőire tekint. Minden szoba fantasztikus kilátást kínál a látogatóknak, akik valóban úgy érezhetik, hogy a természettel közvetlen közelségben, de mégis egy kényelmes megfigyelő pozícióban tölthetik itt szabadidejüket.

 A 20 m2 nagyságú kocka épületek acél lábakon magasodnak a sziklás talaj fölé. Az építészeti megoldás a természet tiszteletéről tanúskodik – a cél az volt, hogy a természetes tájba való legkisebb beavatkozással valósuljon meg a hotel koncepciója. Az acél struktúra is ennek a szemléletnek megfelelően került kiválasztásra – az apartmanok tartószerkezete rozsdás felületű Corten acélból készült, mely ellenáll a természeti adottságoknak, ugyanakkor felülete esztétikusan, a tájhoz illeszkedve öregszik ezek hatására.

Az épületek úgy helyezkednek el, hogy vendégei zavartalanul élvezhessék a csodás borvidék panorámáját. Minden apartmanhoz tartozik egy kis terasz és tűzrakóhely, illetve közös medence és borospince. A kültéri bútorok és a tűzrakó anyaghasználata is a tervezők következetes, kiváló ízléséről tanúskodik.

Fotó © Gracia Studio

www.graciastudio.com