Germán csónakház

Mindig is szerettem volna hajóban lakni. A Duna budapesti szakaszán egyre több hajólakás jelenik meg, de egyik sem hasonlítható ehhez a csendes, visszahúzódó oldenburgi csónaklakáshoz.

Az odenburgi úszó otthon Flo Florian designer és Sascha Akkermann cége, a Confused-Direction Design együttműködéséből jött létre. A környezetéhez maximálisan illeszkedő épület tervezésekor az elsődleges szempont a természetes anyaghasználat, tiszta konstrukció és a melegséget sugárzó világos árnyalatok használata volt , ez határozza meg az épület jellegzetes karakterét.

Olyan stílusos, modern hajólakás tervezése volt a cél, melynek építése során a legjobb minőségű anyagokat alkalmazzák – a helyi forrásból származó vörösfenyőt körültekintően kiválasztott high-tech anyagokkal ötvözték. Az épülethez két terasz tartozik, egyik a tetőn, egy pedig az alsó szinten, innen élvezhetik a lakók az őket körülvevő természetet.

A belső térben világos anyagok keverednek modern designbútorokkal, sőt még a cicák is megbecsülésüknek megfelelő helyet kaptak, hogy részt vehessenek a családi élet mindennapjaiban.

www.confused-direction.de

Via Freshome