Faceture – low tech design, high tech forma

 Phil Cuttance londoni designer megálmodott egy csodamasinát, mellyel különféle fazettás tárgyakat, – vázát, lámpabúrát, learakóasztalt készít. Nincs két ugyanolyan darab, az alkotás folyamata pedig izgalmasan épül be a tárgyak formaiságába.

Phil fog egy vékony műanyag lapot, melyet egy szabályos geometrikus háromszög-mintázatú hálózat sémájára bevág, így jön létre a sablon. A sablont hengerszerű formában összeragasztja és véletlenszerűen bizonyos részeit benyomva alakítja ki a speciális öntőformát.  Az öntőformába víz bázisú műgyanta réteget önt, a formát a masinára rögzíti és forgatással oszlatja el benne az anyagot. A folyékony műgyanta megszilárdul a formában, eztán újabb réteg gyanta kerül a már megszilárdult rétegre. Így alakul ki a tárgyak végleges megjelenése. Nincs két ugyanolyan forma, nincs két ugyanolyan darab!

Az eredmény nagyszerű, és egészen izgalmas, ahogy egy teljes mértékben kézi munkával, mindenféle digitális technológia alkalmazása nélkül létrehozott tárgy ennyire vagány, high-tech megjelenéssel bír!

Az egyedi, számozott vázák két méretben készülnek, (45 x 12 cm és 34 x 8 cm), emellett pedig lámpabúrák és egy kisebb lerakóasztal is született ezzel a különleges technológiával.

Ha felkeltettük az érdeklődéseket és szeretnétek többet megtudni az árakról, megrendelésről, írjatok Philnek egy emailt ide, vagy látogassátok meg weboldalát még több információért!