Metró Illúziók – Remix2 és nyereményjáték

Korábban beszámoltunk már a Metró Illúziók tevékenységéről, a fővárosi metró életét dokumentáló blogon megjelenő alkotásokról és az első remix-sorozatról, melynek keretében vizuális területen dolgozó alkotók értelmezték újra a MILL blogon megjelenő  képeket. Ez pedig már a második megálló – egy újabb földalatti utazás – a metró hétköznapi pillanatai nyolc alkotó művész újraértelmezésében.

Germán Fatime misztikus világában egy rejtélyes lény bújt át közénk a túloldalról. – Gombos Gáspár víziójában az önmagával viaskodó lélek drámája vetődik a földalatti világra. – Jobbágy Csaba konstruktivista fantáziájának a főszereplője atomokra bomlik, hogy majd új alakot öltsön. – Milan Vuckovic hercegnője a mesés Kelet világába repít, egy csipet balkáni humorral fűszerezve. – Paár Zoltán fantáziája egy régmúlt társadalomba kalauzol. – Szabó-Lencz Péter (Petyka) képén árad a kockás-sávos hegy forrása, így aztán jól jön egy gumicsizma is. – Vasvári Péter egy csábító, de veszélyes játékra hívogat minket. – Veres Máté hétköznapi szkifijéből megtudhatjuk, hogy talán mi vagyunk az utolsó remény.

Germán Fatime - Welcome to the other side
Gombos Gáspár - Metro Attack
Jobbágy Csaba - Personality Teleport
Milan Vuckovic - Perzsa
Paár Zoltan - Woodanoid
Szabo-Lencz Péter - Stripes and Squares
Vasvári Peter - HopShock
Veres Máté - Messzi Galaxisban

Az első Remix kapcsán kialakult hagyományt követve a  második remix-hez is társul egy játék a Metró Illúziók facebook oldalán. Az ide feltöltött alkotások közül a legtöbb Like-ot kapó remix szerzője egy  régi idők hangulatát idéző „35 mm filmszalag USB drive”-val lesz gazdagabb. A március 26-ig valamelyik remixet lájkolók között pedig egy menő, piros „Retro TV ébresztőórát” sorsol ki a Metró Illúziók blog szerkesztője. Vagyis érdemes buzdítani és persze Like-ot nyomni is!

metroilluziok.blogspot.com