Liliomkert piac Óbudán

Nagy piacmániás vagyok, úgyhogy mikor meghallottam a hírt, miszerint Óbudán is megnyílt a Liliomkert piac (a Balaton-felvidék csodapiaca), több se kellett, azonnal szemügyre vettem a fővárosi kiadást is. Ismerkedjetek meg az új piaccal!

Tavaly nyáron már meséltem Nektek a felejthetetlen káptalantóti Liliomkert piacról… Emlékeztek? Nem? Ha igen, akkor is vessetek újra egy pillantást a cikkre, aztán pedig természetesen élőben is látogassatok el a Balaton-felvidékre és mártózzatok meg a piaci hangulatban. Amíg azonban nem juttok el oda, néhány kofával és képzőművésszel a III. kerületben is találkozhattok a Zichy kastély hátsó kertjében, szombatonként 8 és 16 óra között, hiszen 2012. március 24-én Óbudán is megnyitott a Liliomkert piac a III. kerületi Önkormányzat kérésére, a káptalantóti piac szervezésében.

A kastély udvarán ne számítsatok káptalantóti hangulatra és forgatagra, még nincs hatalmas választék és érdeklődés, de bátran helyezhetjük a hangsúlyt a MÉGre, hiszen hétről hétre egyre több árus települ ki, s a Celsius-fokokkal párhuzamosan talán a vásárlók száma is növekedni fog. A piac célja, hogy minőségi, természetes eredetű élelemmel lássa el vendégeit.

Nézzük, mi mindent pakolhatunk kosarunkba… Az asztalokon a gyümölcsök és magvak mellett halmokban állt a medvehagyma, no és persze medvehagymás sajt és kenyér is várta kóstolóit…

Színes lekváros, szörpös, szószos, olajos, pestós, tormás, ecetes, befőttes, savanyúságos, ivóleves, pürés és ilyen-olyan kencés üvegcsék is tarkították a kínálatot…

Különféle lisztekből és magvakból készült kenyerek is mosolyogtak a vásárlókra, sőt, a kenyér otthoni elkészítéséhez is jó tanácsokkal látták el az érdeklődőket…

Édes és sós házi sütemények is várták az éhes szájakat…

De egy piacról természetesen a sajt sem hiányozhat…

A zamatos termékek mellett pedig ott sorakoztak a kézműves remekek is, például ékszerek, csempék, s a Húsvét elengedhetetlen kellékei: a festett tojások.

Itt természetesen nem csupán a balatoni termelők, hanem a III. kerületi, valamint az Óbudát ölelő falvak termelői, kézművesei is lehetőséget kapnak portékáik bemutatására. Továbbá azt is olvastam piac honlapján, hogy bármit megrendelhettek a Liliomkert káptalantóti kínálatából, elhozzák Nektek Óbudára, ha éppen van belőle.

Ahogy a természet, még a piac is „csak” bimbózik, de látogassátok meg Ti is, sok-sok finomságot vihettek haza!