Puma Wilderness – Nyerjetek velünk fair trade Puma pólót!

A fenntarthatóság, a környezettudatosság és a méltányos kereskedelmi forrásból származó alapanyagok használata jellemzi a Puma új, Wilderness kollekcióját. A Puma új kollekciójával korrekt társadalmi szerepvállalásról tesz tanúbizonyságot, felhívva ezzel a vásárlók figyelmét Afrika nehéz helyzetére és működő alternatívát kínálva az európia vásárló számára a segítségnyújtásra. A Puma Magyarország kedves felajánlásában három pólót sorsolunk ki olvasóink között a Wilderness kollekcióból!

 A Wilderness kolleció darabjai több, mint  80%-ban méltányos kereskedelmi forrásból származó anyagokból készülnek Afrikában. Ez azt jelenti, hogy a pamut, melyből a szövet készül, olyan termelői forrásból származik, ahol a termelők egy meghatározott minimális árnál nem kaphatnak kevesebbet munkájukért, ezzel szabva gátat a fejlődő országok dolgozói kizsákmányolásának. A Fair trade mozgalom jobb kilátásokat teremt gazdálkodó közösségek számára, akik gazdaságilag hátrányos helyzetűek vagy a hagyományos kereskedelmi rendszertől elzártak.

“A Fair trade ruházat túlmutat a marketingen, és a kiváló minőségű ruházati cikkeken” jegyzi meg Boudewijn Goossens, a Dél-Afrikai Fair trade Egyesület (FLSA) ügyvezető igazgatója. “Az apró Fair trade címke a nadrágokon vagy pólókon biztosítja a fogyasztókat arról, hogy a gyapotot a Fair trade által akkreditált kisüzemi gazdálkodási szövetkezetekben szigorú szociális és környezetvédelmi normák szerint állították elő, és hogy a gazdák tisztességes, fair árat kaptak érte.”

A Fair trade által igazolt pamut azt jelenti, hogy a termelők nemcsak egy minimális árat kapnak, amely magába foglalja a fenntartható termelés költségeit, hanem egy Fair trade Premium-ot is, ami 50 €-t jelent számukra minden egyes tonna gyapot eladásakor. Ezt a kiegészítő prémiumot aztán társadalmi, környezeti és gazdasági projektekre költhetik- mint például iskoláztatási, egészségügyi és termelési befektetésekre. A kollekció gyártása hozzájárul új munkahelyek teremtéséhez és fejlesztési lehetőségek kialakulásához Afrika különböző régióiban.

A Puma Wilderness kollekciójának megjelenése kapcsán nyereményjátékot indítunk a Puma Magyarország támogatásával. A játékban való részvételhez nincs más dolgotok, mint válaszolni az alábbi könnyű kérdésre:

Hol készülnek a Wilderness kollekció darabjai?

A helyes válaszokat a stilblog@stilblog.hu email címre május 27.-én este hatig várjuk! A helyes megfejtők között kisorsolunk egyet-egyet az alábbi 3 póló közül!

Hajrá és ez úton is köszönjük a Puma Magyarországnak a felajánlott nyereményeket!