Out of Blue

 Bordács Andrea, a Kniff márka tervezője hosszabb kitérő után újra maximálisan a ruhákra koncentrál. Friss kollekciója, az OUT OF BLUE új irányt szab a Kniff életében, melyhez új arculat is társul!

Bordács Andi munkásságával még 2010-ben ismerkedtünk meg, ekkor készítettük vele első interjúnkat, melynek kapcsán inspirációról, tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk. Az elmúlt bő másfél évben számtalan dolog változott Andi körül, a FLATLAB egyik alapítójaként beköltözött a Baross utcai műterembe, amely nem csupán a tervezés új helyszíne a Kniff márka számára, de az új közeg és az ahhoz kapcsolódó inspirációk is megfigyelhetők a Kniff aktuális kollekciójának darabjain.

 Andi a korábbi időszakban első sorban filmes produkciókban dolgozott, ezért a Kniff egy időre kissé háttérbe szorult az életében. Ehhez képest történt alapvető változás a közelmúltban, hiszen a fókusz ismét a ruhatervezésre került, olyannyira, hogy az új lendületet  meghatározó arculatváltás is hangsúlyozza. Az új arculati elemek Szőke Gergő munkáját dicsérik, akit szintén a FLATLAB alapítói közt tudhatunk.

Az OUT OF BLUE kollekció a nyári ég kékjének minden árnyalatát felvonultatja, a darabok légies hatása épp úgy köszönhető a szabásvonalak adta megjelenésnek, mint a lélegző, természetes anyagok használatának – a vászonból, pamutból, illetve viszkózból készülő ruhák az emberi bőrrel való érintkezés során mutatják meg igazi karakterüket. A ruhák szerkesztési elve a sűrű hajtásokkal, bő anyagráhagyásokkal megrajzolt sziluett, melyek egy része pofonegyszerűen alakítható. Így nem törvényszerűen alakkövetőek, de egy-egy pertli szigorúbb ráhúzásával feszes, nőies formák állíthatók elő.

A kollekció kampányképeit és a lookbook fotóit Kóti Réka készítette. A kizárólag analóg technikával dolgozó alkotó az OUT OF BLUE sorozatain egy orosz Lubitelt és egy Golden Half kamerát állított a klasszikus képkészítési eljárások szolgálatába. Réka sejtelmes, néhol melankolikus,  ugyanakkor légies könnyedséget sugalló képei remekül illenek a ruhák hangulatához, fotóin keresztül kerek történetet mesél a kollekció.

OUT OF BLUE – A kollekció

www.kniff.hu