LightMe – a kortárs gyújtós

A LightMe nem más, mint Pais Panni MOMÉ-s formatervező diplomakollekciója – egy három elemből álló lámpacsalád, mely számtalan variációs lehetőségéből adódóan a világítótest szinte minden funkcióját betölti. A lámpakollekció formaiságát  a tűzrakásnál használatos gyújtós ihlette, ezt a hagyományos megjelenést ülteti át a lámpacsalád napjaink tárgyvilágába.

A LightMe talán túlzás nélkül állítható, hogy a legmenőbb formatervező szakos diploma az idei MOME diplomamunkák közül. Ékes példája egy nagyszerű, eredeti és funkcionális ötlet rendkívül igényes kivitelezésének, izgalmas prezentációjának, ahol a tervező a tárgy megalkotása mellett nem sajnált időt és energiát a csomagolás, és a bemutatkozó kisfilm elkészítésére sem. Ezeknek az apró részleteknek a végiggondolása és igényes kivitelezése teszi a LightMe világítótesteket egy klassz diplomamunkánál sokkal többé, professzionálisan megtervezett és figyelmes igényességgel kivitelezett késztermékké, branddé, ha úgy tetszik.

A LightMe sorozat három darabjának faágakra emlékeztető formája a tábortűz hangulatát idézi. A lámpatestek natúr és festett bükk struktúrájába mágnesesen csatlakozó LED világítótest fényiránya tetszés szerint változtatható. Több lámpatest, még több fény, kicsi a rakás…

A különböző karakterek különböző elhelyezést, funkcionális sokszínűséget tesznek lehetővé, melyet könnyít az akkumulátoros működés is. Minden darab saját személyiséget és nevet kapott, nem lehet őket összetéveszteni. Panni nem érte be az elég jóval, tökéletes munkát adott ki a kezéből – a kollekciónak saját arculatot tervezett, melynek épp úgy fontos eleme a minden darabba lézerrel beleégetett logo, mint a természetbarát csomagolás.

A diplomamunka születése és létrejötte egy alaposan dokumentált blogon követhető végig, ahol a tárggyal kapcsolatos inspirációk, gondolatok, dilemmák és végső megoldások is megismerhetők a munkafolyamat végigkövetésével, ajánlom figyelmetekbe!

Alig várjuk, hogy a LightMe gyártásba és kereskedelmi forgalomba kerüljön! Nagyon gratulálunk, Panni Drága a nagyszerű munkához!

LightMe: Pais Panni
Fotó: Fecher Ágnes és Kocsi Olga
StopMotion: Sas Olivér