Doridea

2012 májusában a DORIDEA a fiatal márkák frissességével indult útjára Magyarországon. A márka tervezője Márkus Dóra a MOME textiltervező szakán végzett. Az egyetemi évek alkotó kísérletezéseinek eredményéből született meg az első ötlet, a textiltekercs, mely egyedi DORIDEA motívumként változatos formában és megoldásokban feltűnve egyértelműen beazonosíthatóvá teszi az ékszereket.

Az alkotói inspirációt a természet adja, mely az alapanyagokban is egyértelmű hangsúlyt kap, ezzel is közvetítve a DORIDEA natúr, letisztult világát. Az ékszerek legfőbb jellegzetessége a különböző anyagok együttes alkalmazása, a bőr, a textil, a papír és a fém finom összhangja. Dóra bátran használja az anyagokat és formákat, mely a visszafogott, tiszta színekkel kombinálva adja meg a DORIDEA egyedi, játékosan elegáns hangulatát. Az ékszercsalád állandó tagjai a nyakláncok, karkötők, fülbevalók, illetve kulcstartók, amelyek köre a jövőben tovább bővül.

A márka évente két szezonális kollekcióval, valamint időről időre különleges limitált darabokat kínáló tematikus kapszulakollekciókkal jelentkezik. Minden ékszer egy új ötlet, melyet a természetesség, egyediség és a leheletfinom elegancia tesz különlegessé. A márka tervezője nagy hangsúlyt fektet az egyedi igények megvalósítására is, melyeket a megrendelő kérése alapján alkot, együtt formálva az ékszert leendő tulajdonosával. A szezon stílusjegyeiből inspirálódva folyamatosan újabb csodás ékszerek készülnek.

Az első, 2012 Tavasz/Nyár kollekció sokszínűségét a márka védjegyének számító textil tekercseken kívül más különlegességek is fokozzák, úgy mint bőrből vagy len kötélből készült megoldások és papír szív motívumok. E natúr, természet adta hatást a ragyogó aranyozott felületek élénkítik, melyek a meleg, napfényes tengerparti nyarat idézik.

A kollekció három hangulata a Pure Shore, a Pastel Wave, valamint a Golden Stone. Az egyes hangulatokon belül más-más alapanyagok és formák dominálnak. A három Tavasz/Nyár vonalon belül több alapdarab is található, melyek tökéletes harmóniában illeszkednek bármely hétköznapi viselethez. A kollekció esszenciái azok a limitált szériás, karakteres darabok, melyek alkalmi viseletek elegáns kiegészítői lehetnek.

A DORIDEA első kollekciójának mintadarabjai a www.doridea.com weboldalon láthatóak, és jelenleg a budapesti MonoFashion üzletben vásárolhatóak meg. A Kossuth Lajos utcai kirakatban egész júniusban a DORIDEA ékszereké a főszerep, az új kollekció különleges víz alatti világa elevenedik meg a város szívében. Külön érdekesség, hogy a tengeralatti tükröknek köszönhetően már a kirakat előtt felpróbálhatja bárki az ott debütáló darabokat. Június 20-án, 17.00- 20.00 óra között – a DORIDEA nemcsak gyönyörű ékszerekkel vár mindenkit a MonoFashion előtti hűvös árkádok alá; a látogatók az ékszerek megvásárlásával jegyet váltanak egy színes tengerparti meglepetésre is.