KOMOD

Senki nem mondhatja, hogy unalmas állóvízben lépeget a hazai divatszakma, hiszen folyamatosan újabb és újabb izgalmas márka, műhely, tervezőcsoport tűnik fel hazánkban, amit minden alkalommal kitörő örömmel fogadunk! A legújabbak egyike, a KOMOD alkotó csapata mutatkozik be ezúttal!

Négy fiatal divattervező, négy különböző stílus és személyiség –  Kovács Mónika, Lévai Zsófia, Németh Ninetta és Veszprémi Gabriella – akik egy képzeletbeli komód egységében alkotnak. A baráti társaságot a közös érdeklődés hozta össze 2011-ben, ami azóta a szakma és egymás iránti elkötelezettséggé fejlődött. Hárman közülük jelenleg is a MOME textiltervező szakán tanulnak, a csoport a különböző nézőpontok és értékek szinergiájából építkezik.

A KOMOD 2012 tavaszán a Gombold újra divatbemutatón debütált a nagyközönség előtt, majd a Budapest Looks és Fiat közös szervezésében a Lancia BE CREATIVE – NOT MONOTONE pályázatán munkájukat a zsűri Lancia különdíjjal értékelte. Újonnan átalakított bemutatótermük megnyitására néhány hónappal később, 2012 júliusában került sor.  A belváros szívében található showroomban  a vásárlók testközelből követhetik a négy divattervező mindennapi munkáját. Az egykor szürke irodahelységet két tehetséges lakberendező  – Pásztor Ivett és Viszoki Csaba – varázsolt újjá egy vidám és frappánsan elegáns divatlakosztállyá.

A KOMOD minden egyes ruhadarabja a legjobb minőségű anyagból készül, mégis meglepő árakkal konkurál. Olyan nőknek szól, akik számára fontos hogy öltözködésük felszínre hozza belső értékeiket és egyéniségüket. A KOMOD stílus a mindennapos eleganciát képviseli, mindezt különlegesen játékos és letisztult módon.

A 2012 júliusában debütált első nyári minikollekciónak egy különleges magyar népmese adta meg az ihletet: egy álruhába bújt kislány – Pirosmalac –  aki csak a szerelem megtalálása után nyeri el emberi alakját és lehet önmaga.

A kollekció minden darabjában megtalálható a titok, a rejtőzködés és alakíthatóság. Minden darab a belső értékek fontosságát és az egyéniségben rejlő lehetőségek kibontakozásának koncepcióját képviseli. A ruhák variálhátóak , mindenki saját ízlése szerint bolondíthatja meg a külsejét. A öltözékek letisztultak, a titok a részletekben rejlik, és a viselőjétől függően válik láthatóvá a világ számára is, akárcsak a népmesében.

www.facebook.com/komodstudio