Ride the catwalk! – Biciklis street fashion bemutató az Andrássy úton

A Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu szeptember 22-én egyedülálló biciklis divatbemutatót szervez, amelyen Budapest legstílusosabb bringásai lesznek a modellek. A jelentkezőket válogató nemzetközi zsűri a hazai divatvilág, a bringás kultúra és a média ismert arcainak legjobbjaiból áll, a kifutó pedig Budapest idén felavatott vörös szőnyege, az Andrássy út új bringasávja lesz.

Budapesten az utóbbi években megállíthatatlanul növekszik a biciklivel közlekedők száma, a Critical Mass, a Kerékpárosklub és a mindennapos tömeg nyomása, pedig egy élhetőbb város megvalósítására sarkallta a döntéshozókat. A bringás fejlesztések mellett viszont nem lehet nem észrevenni, hogy a bicikli stíluselemmé vált a budapestiek életében. A hazai utcai divattörténetet dokumentáló Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu bringás divatblog egy rendhagyó biciklis divatshow-val ünnepli meg a világon egyedülálló hazai bringaboom-ot.

Szeptember 22-én, az Autómentes Nap alkalmából lezárt Andrássy út vörös szőnyegén, az idén átadott új biciklisávon, Budapest legegyedibb stílusú biciklisei mutatkoznak be. A Nagymező utcánál kialakított kifutón felvonuló modellek egy szeptember 16-ig tartó kampány után kerülnek kiválasztásra, mely során a szervezők cyclechicdothu@gmail.com mailcímre, vagy a streetfashionbudapest.hu oldalra feltöltve várják a biciklis szetteket.

A folyamat megkönnyítése érdekében az SFB és a Cyclechic.hu csapata hetente rendez utcai fotózást előre megadott helyszíneken. A beérkezett jelentkezésekből a hazai divatvilág és sajtó képviselőiből, bringás arcokból és médiaszemélyiségekből válogatott nemzetközi zsűri választja ki a kifutó modelljeit. A legegyedibb szettet viselő budapesti bringás két repülőjegyet nyer Koppenhágába, a bringázás és a skandináv divat fővárosába. Az esemény legegyedibb modelljei editorial fotózással jelenhetnek meg a Fashion Issue és a Stílus magazin következő számában, valamint Fashion Issue ajándékcsomagban részesül.

Az eddigi képek megtekinthetőek a Cyclechic facebook mappájában.

A zsűri tagjai:
Luu Anh Tuan (divattervező)
Bujdosó Bianka (az Our Fashion bloggere)
Till Attila (műsorvezető)
Fogt Linda (cyclechic.hu bloggere)
Hajdu András (fotós, Én és a biciklim)
Kolontai Dóra (a Glamour magazine stylistja)
Simonovics Ildikó (SFB projekt kurátora)
Szűcs Péter (a Fashion Issue főszerkesztője)
Mikael Colville- Andersen (a Copenhagencyclechic.com alapítója, a Guardian TOP10 divatbloggerének egyike)

A divatbemutató előtt a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett Autómentes Nap várja a látogatókat, az esemény után pedig az Ankertben lesz afterparty. A Paulay Ede utca és a Dalszínház utca sarkán álló szórakozóhelyen a Sticky Beats dj duó tagjai, TMX és Brandon zenélnek és bemutatásra kerül a világ különböző kontinensein, köztük hazánkban készült bringás képekből álló Cycle Chic album és a Street Fashion Múzeum kiadvány.
A rendezvény a Csepel, a Magyar Kerékpárosklub, a Budapesti Közlekedési Központ, a Dán Kulturális Intézet és a Fashion Issue támogatásával, az Európai Mobilitási Hét keretében valósul meg.