Karla – újraszínezett művészettörténet

Klasszikus képzőművészeti alkotások elevenedek meg a Karla kollekciójának darabjain – Leonardo hermelint tartó hölgye pink fejpántot, körömlakkot és gyöngysort kapott, Velasquez infánsnője kék selyemruháját gyönyörű, virágmintásra cserélte, Bruegel Bábel tornya ultraviola fényfestésben díszeleg.

A Karla 2 személyes designer csapata idén tavasszal alakult. Tagjai Schlosser Nelli iparművész-grafikus és Sugár Kata divatszerkesztő klasszikus képzőművészeti alkotásokat értelmeznek újra és alkalmaznak a divat területén pólók és vászontáskák dekoratív mintáiként. A hagyományos művészettörténeti gondolkodás korlátait egy elegáns tigrisbukfenccel átugorva használják kedvenc alkotásaikat, melyeknek új színt, mintát és környezetet adnak, ezzel varázsolva vissza őket a hétköznapokba.

Mondanom sem kell azonnal beleszerettünk a Karla kollekciójába, ezért elhívtuk a hölgyeket, hogy tartsanak velünk a Best of Stilblogon szeptember 29-én, ahol kiválaszthatjátok kedvenc mintáitokat és póló, vagy táska formájában haza is vihetitek őket! A pólók két féle fazonban készülnek – egy ejtett nyakú, felhajtott ujjú, bővebb szabású és egy szűkebb, kerek nyakú található a kollekcióban.

A táskák egy méretben, számtalan mintával kaphatók!

Ha nem tudtok eljönni szeptember 29-én a Toldiba, megtaláljátok a táskákat az év többi napján a 2in1 és az OurFasion üzleteiben!

Facebook.com/karlaproject