United Future – Stúdium a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás jegyében

A United Future, azaz UF program célja, hogy felhívja a figyelmet – a design és a kreativitás meghatározó szerepén keresztül – a fenntartható fejlődés fontosságára, az élhető és élhetőbb környezet kialakításának lehetőségeire, a társadalmi felelősségvállalásra.

Nagyon izgalmas együttműködésére kaptam felkérést a közelmúltban. A Designologist lab kísérleti programot indít a Pécsi Tudományegyetem Pollack Építészmérnök és Építőművész Intézet építész szakos hallgatóinak bevonásával idén ősszel. A stúdium célja, egy olyan program-mix átadása a hallgatóknak, melyben egyidejűleg több témában érintődnek meg, több felületen jut el hozzájuk az a tudás és látásmód, amely megtámogatja, hogy tervezői munkájukban fenntartható szemlélettel alkothassanak. Ennek keretében kaptam meghívást egy előadásra, ahol fenntartható tervezésről, ökotrendekről és törekvésekről tartunk majd előadást Pécsett, ha minden igaz, Gergely barátommal közösen.

A United Future program ötletgazdája és megvalósítója a designologist lab nonprofit alkotóműhelye. A kezdeményezés missziója, hogy a fiatal kreatív szakemberek tudását a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás elméleti és gyakorlati megismertetése révén új, élhetőbb tervezési tematikák felé irányítsa, valamint olyan termékek és projektek létrejöttét segítse, amelyek már ebben a szemléletben születnek.

Teszi ezt több területen – legyen az oktatás, terméktervezés, illetve fejlesztés, projektmenedzsment, vagy kulturális, társadalmi események szervezése. Emellett keresi azokat a termékfejlesztési ötleteket, vagy tervezési feladatokat, amelyekben segítséget nyújthat. Szóval nagyon szimpatikus kezdeményezésről van szó, és nagy örömömre szolgál, hogy részt vehetek benne!

Október 2-án a MÜPÁban mutatkozik be a program, egy egész napos rendezvény keretében megismerhetitek a program tematikáját és a résztvevő előadókat. A rendezvény a Design Hét keretében jön létre, sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!