Kasita – Your handbag is your home

A TheBétaVersion új 2012-es őszi kollekciójában egyszerre van jelen a tradíció és a modernitás. A márka korábbi kollekcióihoz hasonlóan a kiindulópontot ezúttal is a népművészethez köthető inspirációs források jelentették: a tárgyak egy olyan idealizált (vagy akár elképzelt) kort idéznek meg, amelyben természetes a mindennapi használati tárgyak, a különböző anyagok tisztelete, valódi értéknek pedig az egyszerűség, a funkcionalitás és a tartósság számítanak.

 Hétfő este a TheBétaVersion új kollekciójának, a Kasitának megnyitóján jártunk. Nagy lelkesedéssel fogadtuk Rainer Zsófi és Varga Cili közös márkájának új alkotásait, melyek ismét elkápráztattak. Gyönyörű anyagok, finom, részletgazdag kidolgozás, klasszikus elegancia és kortárs funkcionalizmus egyszerre jellemzi a Kasita darabjait. Mondhatnánk, hogy a már jól megszokott Béta-minőség, de több ez annál, hiszen a lányok folyamatosan képesek megújulni. És bár új darabjaik a valóban megszokott értékek mindegyikével bírnak, mégis friss,  új irányt mutatnak.

A design a tokok esetében a ház körül használt régi szőttesek geometrikus motívumaiból indult ki, míg a táskák fűzött összeállítása a kerítések, az ülőbútorok és a kosarak fonott felületeit vette alapul. A koncepciót a természetes anyagok és színek használata, a gondos, kézzel készült eldolgozások, valamint a finom, funkcióval is bíró fűzött díszítés teszik teljessé.

A végeredmény egy olyan, jól átgondolt használati tárgy, ami funkcionalitásában a mai életmód támasztotta igényeknek felel meg. A Kasita kollekció minden darabja egy hordozható otthon, amelyet mindenki saját ízlése szerint berendezhet, amelyben mindennek megvan a maga helye, melynek és melyben “lakója” biztonságra lel. A zsebek és apró zugok oltalmazó szobák, az aranybarna vagy fekete marhabőr külső letisztult, klasszikus formája pedig magabiztos összeszedettséget sugall, megkérdőjelezhetetlen védelmet jelent a belső térnek, a privát szférának. “Your handbag is your home”: a Kasita darabjai azt üzenik, hogy egy megfelelő táskával ma már bárhol otthon lehet az ember.

 A kollekció a telefon, tablet és laptop tokok mellett kétméretű táskából áll: a kisebb, nőiesebb modell színes filccel bélelt zsebében kényelmesen és biztonságosan szállítható egy iPad, míg a nagyobb, unisex darab különböző méretű laptopok hordozására alkalmas zsebbel rendelkezik.

 A Kasita minden darabja megvásárolható október elsejétől a Black Box Concept Store-ban.

A fotókat Csepeli Eszter készítette.

www.thebetaversion.com