Belvárosi tűzfalrehab – újabb remek munka a NeopaintWorks alkotóitól

2012. november 20-án az ARAZ Étteremben a festési folyamat egyes fázisait bemutató fotókiállítással egybekötött sajtófogadás keretén belül leplezték le a nagyközönség előtt a NeopaintWorks által készített, 25×13 méteres óriási falfestményt, amely egy archív felvételt ábrázol a századfordulós Nagykörútról

2012. november 1-14 között, 14 nap alatt készült el ez a látványos festmény az ARAZ Étterem belső udvarának tűzfalára, természetesen a szomszédos társasház beleegyezésével.

A NeopaintWorks alkotóinak köszönhetően, a kreatív műhely fennállásának közel tíz éve alatt, több ezer négyzetméter falfelület újult meg. A csoport a megrendelők elképzeléseihez igazodva bel- és kültéri faldekorációkat valósít meg – terveik által privát belterek, klubok, tűzfalak, díszletek, vendéglátóipari egységek, üzlethelyiségek és közintézmények falai változnak egyedivé.
A cég ismert falfestőművészekkel dolgozik együtt, akik a különböző festési technikákat mesteri ügyességgel ötvözve a legextrémebb stílusigényeknek is képesek eleget tenni.

A NeopaintWorks elsődleges célja, hogy a kopott, üres felületek kreatív ötletek, feliratok segítségével színessé és ízlésessé változzanak, továbbá, hogy a potenciális megrendelők és a professzionális alkotók közötti kapcsolódási pontot megteremtsék. A NeopaintWorks a legpontosabb kivitelezés érdekében az adott faldekorációkhoz valamennyi esetben látványterveket készít, így az ügyfélnek lehetősége van a legvégsőkig módosítani az elképzelést.

A művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város elhagyatott, központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását is napirendre tűzte a „TűzfalRehab“ nevezetű akcióterv égisze alatt (eddigi megvalósult nagyívű projektek: a Rákóczi híd pesti támaszfalára készült „A Nemzet Színészei“ portrésorozat; a Király és Kazinczy utca sarán lévő játszótér mögötti óriási faldekoráció; a Városháza téren készült Budapest Anno falfestmény).

A projekt a „kortárs köztéri képzőművészet“ eszközeivel a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét hivatott felszámolni, és a megújított felületeket bekapcsolni ismét Budapest véráramába. Az eltelt két év során a NeopaintWorks a város színesítéséhez, valamint élhetőbbé tételéhez kezdeményezőkészségével és kreativitásával nagyban hozzájárult, az alkotócsoport által megfestett közterületi alkotásoknak köszönhetően a főváros egyes szerencsés kerületei új, vidámabb arcot kaptak.

www.neopaint.hu