Preston torta – Londonból szeretettel

Torta és design, minőségi alapanyagok és a legnemesebb cukrászművészeti hagyományok, londoni mesterlevél és egy elbüvölő csapat, mindez Budapest szívében, egy varázslatos helyen – nézzetek be velünk a Preston torta manufaktúra műhelyébe!

A legizgalmasabb dolgok mindig akkor történnek, amikor az ember véletlen sem számítana rá. Így történt velem is, amikor egy hétköznapi, vagy annál kicsit nyamvadtabb november végi délutánon a Desewffy utcában sétáltam. Hirtelen egy izgalmas-mozgalmas kis üzletre lettem figyelmes, a kirakatban mesés cupcake-ek és sütemények, bent pedig szorgos kezek, és olyan tortacsodák, amilyet én még soha életemben nem láttam.

Néhány perc tátott szájjal bámulás és kirakatfotózás után nyílt a műhely ajtaja és széles mosollyal invitált be a Preston torta manufaktúra egyik alapítója, Mészáros Mihály, mondván, hogy odabentről biztosan jobb képeket lehet készíteni. És akkor jött az, hogy nem nagyon találtam szavakat…

A Preston alapítói, Mészáros Andrea és Mészáros Mihály a nyár vége felé vetették bele magukat istenigazából a tortakészítésbe, létre hozták budapesti műhelyüket és tudatosan építgetik a Preston márka nevét. Andrea évekig tanult Londonban torta design-t olyan neves műhelyekben, ahol az angol királyi család, David Beckham, vagy Madonna megrendeléseire készülnek torták. Andrea  a mai napig képezi, fejleszti magát és igyekszik megosztani az általa megszerzett tudást másokkal is.

A Preston Torta manufaktúra nem csak nevében fogadott hűséget a legnemesebb cukrászhagyományoknak. A tömegesedéssel tudatosan szembefordulva, évekig tartó angliai felkészülés után kizárólag egyedi, saját készítésű torták születnek a manufaktúrában, saját receptúra alapján, melyhez elsőosztályú angol és amerikai alapanyagokat használnak. A 2012-es tavaszi/nyári szezonban a madagaszkári vanília, a belga csokoládé, a citrus (narancs, lime és citrom), a Red Velvet (Vörös csokoládés) és  a kókuszos tészták voltak a legmenőbbek. A krémeket illetően a narancsvirág, a levendula és a rózsa ízű specialitások mellett a csokoládé, a vanília, a mangó, a pisztácia, valamint az áfonya, olasz mokka, zöldtea, fahéjas cappuccino, karamell, barack, banán és citrus ízeket találunk a kínálatban. Meg kell halni.

A Preston fő profiljában tortákat találunk, emellett partysütemények, cup cake-ek és cake pop-ok is mosolyognak a polcokon. A manufaktúra jelleg nem csak névleg érvényes, itt időt, energiát nem sajnálva minden kézi munkával jön létre. Ezért a tortacsodák kis példányszámban, előrendeléssel készülnek, van, hogy 2 hónap rendelési idővel is, a sűrű esküvői szezonban. Az alapítók tudatosan igyekeznek a kis léptéket tartani és csak addig fejleszteni a műhelyet, amíg az nem megy a minőség rovására.

A képen látható torta esetében csak a gömbdísz készült 24 órán keresztül.

A Preston gazdag kollekciójában számtalan csodálatos design található, de természetesen egyedi álmokat is megvalósítanak a műhelyben. Speciális rendelés esetén több terv is készül a tényleges tortakészítés előtt, így válik valóban különlegessé és megismételhetetlenné minden darab. A Prestonban tanfolyamok is indulnak, 3-4 fős csoportokban sajátíthatják el az érdeklődők a tortakészítés rejtelmeit. Mindenképp , ahol bepillantást nyerhettek a Preston mindennapjaiba.

 

Preston Torta-manufaktúra
Budapest, Desewffy utca 30.