Bovary Emma

Izgalmas művészeti koncepcióval rukkolt elő a Je Suis Belle tervezőpárosa és a Dollár Papa Gyermekei elnevezésű színházi csoport – december végégig három este erejéig színpaddá válik a divatmárka bemutatótermének szabászasztala, mögötte Bovary Emma elevenedik meg – Kiss-Végh Emőke nagyszerű játékán keresztül tekinthetünk be egy önmagát kereső vidéki nő gondolatainak, vágyainak szövevényes világába.

A monodráma, mint műfaj eleve kétesélyes, épp úgy magában rejti a hatalmas siker, mint a teljes kudarc lehetőségét, hiszen egy személyen áll, vagy bukik a dolog. Egyetlen karakteren, akinek a színészi játék mellett épp úgy feladata kialakítani a nézővel a párbeszédet, azt az intim kapcsolatot, amit egy aránylag kis térben, szűk körű publikum mellett sem olyan egyszerű, hiszen a befogadó fél nyitottsága, pillanatnyi hangulata épp úgy meghatározza ennek sikerét, mint a csillagok állása, vagy a Parisi udvar előtt elhaladó mentőautó hangos szirénázása.

Kiss-Végh Emőke nagyszerűen birkózik meg a bátorságot és gyakorta lélekjelenlétet követelő feladattal. A bemutatótermi nézőközönségben ülve az első gondolatom az volt, soha nem lennék erre képes. Emőke meggyőző természetességgel játssza az elvágyódó, fecsegő, félművelt vidéki nőt, játéka akkor a leghitelesebb, amikor az ember a legkellemetlenebbül érzi magát.

 

A közös munka ötlete szinte véletlenszerűen született, Emőke először vásárlóként járt a Je Suis Belle showroomjában. A tervező-vásárló kapcsolat hamarosan barátsággá alakult, ennek eredménye a közös lakás-, vagy inkább műhelyszínházi előadás, melynek koncepcióját a Dollár Papa társulata és a Je Suis Belle tervezőpárosa közösen dolgozta ki. Azt ajánljuk, mindenképp próbáljatok meg bejutni még a héten valamelyik előadásra, garantált, hogy ehhez fogható színház élményben még nem volt részetek!

Ugyan a december 13. és 14.-i 19.00 órás előadások már jócskán beteltek, de december 14-én pénteken még egy 21.00-ás előadást tartanak a showroomban!

Az előadás ingyenes, becsületkassza működik, a limitált férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött a részvétel, ezt  a +36 70 2201044-es telefonszámon, vagy az info@jesuisbelle.hu email-címen tehetitek meg!

Író: Gustave Flaubert, Alexandre Dumas, Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre, Walter Scott
Színész: Kiss-Végh Emőke
Dramaturg: Csikesz Erzsébet
Munkatárs: Sárosdi Lilla, Ördög Tamás
Kreatív producer, jelmez: Dévényi Dalma, Kiss Tibi
Fotográfus: Surányi Miklós
Haj: Brigi – Hairclub Team
Smink: Keizer Dorka