Mindenki tud rajzolni

Te is, én is, ő is és mi mindannyian tudunk rajzolni, csak el kell kezdeni! Fogj a kezedbe egy adag színes ceruzát és meglátod, a végén mindegyik polip mosolyog!

Az Ajándékterminál kollekciójában fedeztem fel Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa Mindenki tud rajzolni című könyvét, mely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg a közelmúltban. A könyv egyszerre képzőművészeti alkotás, kifestő, mesekönyv és kreatív játék, amit persze azonnal meg is vettem a család legkisebb tagjának. Aztán hozzácsaptam még egyet a pénztártól való távozás előtt, magamnak is.

A Mindenki tud rajzolni a legkedvesebb köny, amivel az utóbbi időben találkoztam, első pillantásra kedvenc! Olyan  szeretetteljes világot rajzol és rajzoltat tovább az olvasóval, ami nem csak az esztétikai érzéket, a kézügyességet, az olvasás készségét, de a fantáziát is fejleszti.

Kedves, szeretnivaló figurák – Cicu, a macska, Buborék, a labirintusszörny és Alba hercegnő – ösztönzik alkotásra a kicsiket és nagyobbakat. Mivel a kötet eszközigénye csekély, nemcsak otthon, az óvodában vagy a napköziben, hanem egy-egy hosszú utazás alkalmával is használható. A fiatal képzőművész szerzők aktív alkotómunkájuk mellett gyerekekkel is foglalkoznak. Művészetük és gyermekismeretük páratlan egységet alkot a könyvben, melyet mottójuk szerint: egyrészt olyan gyerekeknek készült, akik szeretnek rajzolni, másrészt olyanoknak, akik még nem szeretnek.

És azt,  hogy a szerző-alkotók milyen hatékonyan jutnak el a közönség szívéhez semmi nem bizonyítja jobban, mint hogy az Ajándékterminál megnyitójának első félórája alatt egy füst alatt elfogyott az első rakás könyv, amit azóta már biztosan pótoltak, szóval mindenképp érdemes benézni egy darabért. Ráadásul kifejezetten baráti, 1995 Ft-os áron kapható!

“Ami fontos: ne maradj „a vonalon belül”! Ellenkezőleg! Lépj ki! A macska fekete szőre túllóg a vonalon? Az a jó! Attól lesz: szőr! (Ahogy a művészet a szabadságtól lesz művészet…)” – Vekerdy Tamás

facebook.com/mindenkitudrajzolni