Különleges ajándékok nem csak gyerekeknek

Tényleg nincs már sok idő hátra karácsonyig, de biztosan vagyunk benne, hogy sokan vagytok, akiknek hiányzik még egy-két dolog a fa alól. Nagy családban karácsonykor általában a gyerekek ajándékain van a fő szerep, összegyűjtöttünk hát néhány olyan hazai tervezőt, akik gyerekek számára készítenek játékokat, ruhákat, kiegészítőket.

Évek óta arra törekszem, hogy ajándékválasztáskor hazai tervezők egyedi darabjaival szerezzek örömet. Nem csak azért, mert kiver a víz, ha be kell mennem egy plázába, hanem mert hiszek abban, hogy ha szép tárgyakkal vesszük körül magunkat, amelyeket megszeretünk és amelyekhez kötődünk, nem csak maradandó értéket teremtünk, de a hétköznapjaink is vidámabbak lesznek.  Az egyediség, a kézi munka, a szeretet és a nagyszerű ötlet mind megtalálható ezekben a darabokban, és hiszek benne, hogy rajtuk keresztül ezek az értékek a kicsik életében természetes módon játszanak majd fontos szerepet.

Bimba

Barcsi Diána 2008-ban diplomázott a MOME textiltervező szakán. Bimba név alatt elsősorban gyerekek számára tervez játékokat, játék-bútorokat, illetve különböző gyerekszobai kiegészítőket. Darabjai leegyszerűsített, sematikus módon, többnyire egyenes és ívelt vonalak ütköztetésével, erőteljes fekete kontúr és fehér háttér kíséretében jelenítik meg a motívumokat.  A vizuális észlelés a korai életkorokban pontosan ezekre a mintázatokra huzalozott (fekete-fehér kontrasztok, íves és egyenes kontúrok követése, forma letapogatás) – vagyis a gyerek érzekszervi stimulációja számára nagyon hasznos azon túl, hogy kifejezetten szeretnek ilyeneket nézegetni a gyerekek.

Itt kapható:

Eszterda
Dobó Eszter eredetileg közgazdász, de kiskorától kezdve készít egyedi játékokat, ajándékokat. Eleinte zsebpénzkiegészítésként, mára azonban hivatásként űzi a műfajt – Eszterda néven kézzel varrt, hímzett figurái, füzérei ellenállhatatlanok. Nem csak gyerekszobába, sőt!
 Itt kapható:

Kattuska 

A KATTUSKA formatervezett magyar gyerekjátékok, gyerekszobabútorok és az ezekhez tartozó kiegészítők tárháza. A Kattuska tulajdonosainak több, mint 10 éve működő faipari üzemében megvalósítanak minden álmot, a legkülönlegesebb megoldásoktól a letisztult és egyszerű formákig.

Itt kapható:

Figurka design

A Figurka Design egy kis játékkészítő manufaktura Budapesten –  ahol egyedi, kézzel készült textilfigurák születnek. A  Figurka története 2007. őszén egy varrógép vásárlásával kezdődött. Aztán újabb és újabb Figurkák születtek és találtak gazdára. 2008. novemberében mutatkozott be a Figurka WAMPon, ahol azóta is rendszeresen részt vesznek. A Figurkák gyártása megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató munkahelyekkel együttműködésben történik a minőségi design és a társadalmi felelősségvállalás értékeinek öszekapcsolása érdekében.

Itt kapható:

Pink Lemon

A Babygardrobe termékei hazai alapanyagból készülnek, magyar varrónők segítségével a punk rock jegyében, első sorban gyermekek részére. A tervezők célja a magyar gyermekruházatban erős jelenlétnek örvendő mainstream mellett egy színes, underground zenei vonalat képviselni. Olyan szülőkenk készítik ktermékeiket, akik nem elégednek meg a tömegtermékekkel, tudatosan keresik az egyedi a design termékeket.

Itt kapható:

Kiskakas
Kiskakas termékei között fajátékokat, füzeteket, csomagolópapírokat, tolltartókat, puha figurákat és csokicsodákat találunk, természetesen nem csak gyerekek számára! De ez még nem minden, a páratlan igényességgel megtervezett és kivitelezett játékok és ajándékok mellett a Kiskakas mögött alaposan átgondolt és sok szeretettel megvalósított koncepció húzódik, melynek részét képezi egy jövőben induló, gyerekeknek szóló magazin is.
Itt kapható:

Mákvirág 

A Mákvirág által tervezett ruhák és kiegészítők a természetes környezetében cseperedő, játszó gyermeket képviselik, egy kis nosztalgikus hangulattal, tudatosan elkerülve olyan egyértelmű utalásokat, melyek a felnőttek világára jellemzőek. A ruhák tervezésekor lényeges szempontok a kényelem és esztétikum mellett az anyag természete és minősége. Minden egyes darab gondosan kiválasztott, 100%-ban természetes, minőségi anyagból készül: lenből, selyemből, pamutból, gyapjúból. A Mákvirág ruhákat azoknak a szülőknek ajánljuk akik a gyerekruhákban a megbízható minőséget, természetes anyagokat, 100%-ban hazai (a tervezéstől a kivitelezésig) terméket keresik egyedi stílussal.

Itt kapható:

  • Pécs – Signo Galéria
  • NAMI
Mara Factory
A Mara Factory igényes egyedi készítésű bútorokat, illusztrációkat, játékokat, és teljes gyerekszoba design-t nyújt elérhető áron. Minden darabjuk kézi festéssel készül, egy egész állatkert elevenedik meg a Mara kollekció világán keresztül. Kedvencünk a majom számoló, de nagyon szeretjük az összes kézzel festett bútort és kis tárgyat is!
Ribizli
A Ribizli egy cuki kis üzlet a belváros kellős közepén, a Dohány utca 20 alatt, ahol megtalálható minden, ami szép a szemnek és kényelmes viselet! Egyedi ruhák gyerekeknek, vagány, jófej, színes ruhák kisfiúknak és csini, kedves, vidám ruhák kislányoknak 0-14 éves korig.
Itt kapható:
Mumoos
Lépjetek be velünk egy bájos és vidám Mumoosországba, ahol a felhők fölött mindig süt a nap, és a felszáradó könnyek mögül felragyog egy huncut mosoly. Ahol gyakorló édesanyák által tervezett és válogatott termékeket találtok, csak olyanokat, amit a tervezők maguk is ráadnak saját Gyermekünkre. Karácsony alkalmából remek kedvezményeket is igénybe vehettek, ha meglátogatjátok a Mumoos Facebook oldalát!
Itt kapható:
 NAMI
A NAMI a legkedvesebb gyerekbolt Budán, a válogatásunkban szereplő tervezők munkáinak nagy része meg is található a MOM Park mögötti Dolgos utcai kis üzletben. A NAMI kollekciójának minőségét a két tulajdonos, Edina és Bea remek ízlése garantálja – a boltba betérve akár csukott szemmel is rábökhetünk bármelyik darabra, melléfogni még így sem tudunk!
Itt kapható:
Manuela
Manuela elragadó gyerekruhákat tervez és kivitelez remek ízléssel, alapos, részletgazdag kidolgozással és sok szeretettel.  Hogy mi a recept? Egy kreatív fiatal hölgy, sok-sok segítőkész barát és rengeteg vidám gyerek.
Itt kapható: