Pénteken ismét Creative Mornings!

December 21-én reggel különleges programmal ünnepli a szervező hg.hu és az Ombrello csapata a világ több mint 40 városában működő inspiratív reggeli, a CreativeMornings budapesti elindításának egy éves szülinapját. Két fiatal filmes tehetség, Szimler Bálint és Rév Marcell előadásával, a Sugar! szülinapi tortájával, a Budapest édességeivel, és természetesen rengeteg kávéval várják a korán kelő kreatívokat – a jubileum alkalmából a Corvin Moziban!

Tavaly december óta a CreativeMornings Budapest az egyik legnépszerűbb szakmai eseménnyé nőtte ki magát, amelyen havonta egyszer nagy sikerű előadáson mutatkoztak be a hazai kreatív szakma változatos területeinek képviselői. Az előadók között szerepelt már többek között a prezi.com alapítója, Somlai-Fischer Szabolcs, az Emmy-díjra jelölt látványtervező, Varga Judit, Jedlicska Márton, a Kirowski Isobar társ-kreatívigazgatója és Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője is.

 A CreativeMornings forgatókönyve a következő: minden ingyenes alkalom könnyű reggelit, kávét és egy húszperces előadást jelent, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad beszélgetés követ. Kezdés 8:30-kor – tízre akár már mindenki a munkahelyén lehet. A programokról az sem marad le, aki nem tud részt venni egy-egy alkalmon, ugyanis minden előadás videója angol nyelven feliratozva felkerül a hivatalos site-ra és a rendezvény vimeo oldalára: http://vimeo.com/budapestcm

 A decemberi Creative Mornings előadói a hazai filmes szakma fiatal tehetségei, Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr lesznek, akik a nagysikerű KodályMethodkészítésének kulisszatitkaiba avatják be a közönséget. Bálint és Marcell 2006 és 2011 között voltak osztálytársak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Első közös filmjük, az “Itt vagyok” megnyerte a 41. Magyar Filmszemle legjobb kisjátékfilmjének járó díját, és szerepelt a cannes-i filmfesztivál Cinefondation versenyprogramjában. 2011-ben együtt indították a Kodály Method névre keresztelt filmes-zenei sorozatukat, amelyben eddig 11 kisfilmet készítettek külföldi és magyar előadókkal közösen.

 A Kodály Method egy audiovizuális művészeti projekt, amely a könnyűzene egy kevésbé ismert, de annál színvonalasabb rétegét próbálja szélesebb körben bemutatni. Egy olyan kisfilmekből álló internetes-sorozat, amely magyar és külföldi zenekarok élő produkcióit dolgozza fel egy erős vizuális ötlet mentén. Cél, hogy a felvétel zeneileg és képileg egyaránt exkluzív és egyszeri legyen. Ezek a filmek/videók kompakt, önmagában értelmezhető, zárt egészek, ami összeköti őket, az egy sajátos vizuális forma- és ízlésvilág.

 

Az előadás után a Sugar! szülinapi tortájával, a Cukorka Sweetfabric Budapest édességeivel és persze rengeteg kávéval ünnepelhet (és ébredezhet) a CreativeMornings közönsége.

CreativeMornings Budapest 1st Birthday Breakfast

2012. 12. 21. péntek 8:30

Corvin Mozi, Karády terem (VIII. Budapest, Corvin köz 1.)

A programra – a korlátozott férőhelyek miatt – előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken: http://www.eventbrite.com/event/5056064826