Ékszerek télre szabva – a Sarolt Jewelry szezonközi kollekciója

A hideget, a havat, és minden egyebet, ami a téllel jár, egy meleg szobából szemlélve élvezi legjobban az ember. A friss, ropogós idő ugyanakkor jól viselhető megfelelő öltözékkel, kiegészítőkkel, pláne ha sikkesek. Az ékszereknek ritkán van funkciójuk, hacsak nem a díszítés: téli kollekcióknál legfeljebb a színek cserélődnek.

A Sarolt Jewelry 2012-es szezonközi kollekciójára nem érvényes a fenti állítás. Az évszakváltásra a tervező nem csak az élénk színek elhagyásával utalt. A pufi kabátok, süppedős fotelek és puha ágytámlák után Sarolt steppelt ékszereket készített.

A Sarolt ékszerek alapanyaga, a bőr megmaradt, de a rájuk jellemző szövés-fonás-sodrás helyett öltések díszítik a nemes anyagot. Csavar van bennük így is: ipari anyák és csavarok, ezúttal szezonhoz illő aranyborítással/bevonattal. Aranyszínű fémpánt határolja a sarkokat is, erősítve az ékszerek ünnepi imidzsét.

Mint minden rendes téli kiegészítő/ruhadarab, ezek az ékszerek is béléssel készülnek, ami egyúttal egyedi formájukat, tartásukat adja. A bélés puhán körbefogja, melegíti a csuklót, ami fontos szempont egy téli ékszernél. Ami a színeket illeti: a színskála szűkült, ám a választék nem lett kevesebb. A bőr változatos textúrája, a fehér, a fekete vagy a krémszín számos árnyalata fémes, lakk vagy barázdált bevonat gazdagítja.

S bár steppelt ékszerek viselésére nincs jobb ürügy a télnél, más pufi kiegészítőkkel szemben a Sarolt Jewelry darabok nagy előnye, hogy tavasszal is hordhatók.

www.sarolt.eu