Saragulyas – 80% elegancia, 20% őrültség

Izgalmas színek, jövőbe mutató formák, finom kidolgozás és nagyszerű minőség jellemzi a saragulyas accessory design darabjait. Bemutatjuk Gulyás Sárit, a márka tervezőjét.

Gulyás Sári kiegészítőire már korábban felfigyeltem – 2011-es kollekciójának geometrikus formákban, origami-szerűen hajtott lábbelijei első pillantásra kedvenceimmé váltak, de nem csupán különleges formáik miatt. A színek vagány kombinációja, a finom részletek, öltések és a darabok kidolgozása összhatásában keltenek profi benyomást és a a birtoklás erős vágyát.

Gulyás Sára 26 éves divattervező jelen pillanatban a MOME mesterdiplomája előtt áll. 15 éves kora óta foglalkozik bőrrel. A kisképzőn vicces módon nem is bőr szakra jelentkezett, de a felvételi bizottság nyomban meglátta rajzaiban a tehetséget és a különleges formaérzéket, ezért felvételt nyert, innen pedig egyenes út vezetett a MOME-ra.

Sári az egyetemi évek alatt Erasmus ösztöndíjat is nyert, így belekóstolhatott  a Barcelonai designvilág életébe. Az ESDI Escuola Superior de Diseno hallgatójaként megismerte a textil szakma más ágait, a divattervezést, textilnyomást is, és bővítette a cipőtervezéssel kapcsolatos tudását.

Sári munkáit legfőképpen a feltűnő, ugyanakkor lágy színek jellemzik, amelyek harmonikus együttes használata, dinamikusságot, játékosságot kölcsönöz a tárgyaknak. A visszafogott árnyalatokat egy-egy bolondos színes részlettel fűszerezve születnek meg a különleges darabok, melyeket 80%-ban elegancia, 20%-ban pedig őrültség jellemez, ami vagy a színekben vagy a formákban vagy a kellékekben jelenik meg a tárgyakon.

Sári számos kiállításon is részt vett, első díját 2006-ban nyerte el a Gecser Lujza tanulmányi pályázaton, ahol egyik tárgya Nívó-díjban részesült, valamint 2011-ben egy konferenciatáska tervező pályázaton Sári táskája nyert és nagy számban gyártásra is került.

Sára jelen pillanatban a mesterdiplomájára készül és építi saját márkáját a saragulyas accessory design-t. Az egyediség és a slow design híveként a jövőben sem tömegtermelésben szeretné tárgyait gyártatni, sokkal szívesebben vállal egyedi megrendeléseket, így maximálisan kiélheti tervezői szabadságát.

Nagy izgalommal és kíváncsisággal várjuk a tavaszi mesterdiploma kollekciót és sok sikert kívánunk mind a diplomához, mint az azt követő ígéretes pályakezdethez!

facebook.com/saragulyasDesign

saragulyas.blogspot.hu

zp8497586rq