Paint mámor

Mondik Noémi fiatal képzőművész és a Paint nagymestere. Munkáját felfedezte szép sorban a Subba (vagy a Szánalmas, most nem emlékszem), a Plastik Média, aztán lett vele videóinterjú a HVG-n, most pedig mi jövünk a sorban. Olyat mutatunk, amilyet még úgysem láttatok!

Paint, ismeri mindenki, a világ valószínűleg legegyszerűbb rajz programja Windowsra. Szinte hihetetlen, hogy az alábbi képek és gifek mindegyike kivétel nélkül ezzel a rém egyszerű programmal készült, pedig mégis igaz. Mondik Noémi, aki 2006-tól 2011-ig a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanult alkalmazott grafikát, majd 2011-óta a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakirányának hallgatója, kizárólag ezt a programot használja az alábbiakban látható munkáiban.

bartos cs. istván árverésre bocsátja a szaros gatyáját
művészetpszichológia 1 – halász tanárúr megtagadta az indexem aláírását

nemzetközi pontypéntek

Noémivel nem csak az a helyzet, hogy rendkívül ügyesen kezeli a Paintet és amúgy is baromi tehetséges, de a hétköznapok során megélt élethelyzeteket olyan nyers humorral és őszinte tényszerűséggel adja át egyedülálló vizuális világán keresztül, amihez hasonlót sem láttunk még. Képein keresztül szépen végigkövethetők hétköznapjai, kis életeseményeket örökít meg nem titkolt cinizmussal és társadalomkritikai szemlélettel. Mindez ha véletlen túlságosan tudományosan hangzana, elnézést, talán jobb lenne, ha inkább a képek beszélnének helyettünk (a képeket Noémi eredeti képaláírásaival közöljük):

fejős éva csajok
vass virág vulévu
2011 január – birtokomban lévő termékek

ezt akkor csináltam, amikor arra jöttem haza, hogy meghalt az egyik axolotlgyerekem amíg gólyatáborban voltam, de a nővérem egész végig azt mondta, hogy jól vannak mind
majka belehalok a szomszédból túlüvölti a hattyúk tavát, és még a nevetségesen nagy fejhallgatómmal sem tudok ellene tenni semmit

ez a legkedvencebb részletem
a vak fiú a liftben lebegett

viktor értem jött a deákra

A HVG Noémivel készített videointerjúját ITT találjátok, paint mámor elnevezésű Tumblr-ét pedig ITT követhetitek!

zp8497586rq