Astronaut a Filterben – Farkas Róbert kiállításának örülünk!

Hosszú ideje várjuk már, hogy egyik legkedvesebb hazai illusztrátorunk, Farkas Róbert munkáit élőben lássuk. A héten nyíló Digital Zoo című kiállítás keretében most sokunknak lesz alkalma találkozni a művésszel és az alkotásokkal személyesen, ráadásul kedvenc budapesti galériánkban, a Filterben!

Farkas Robi képei iránti lelkesedésem nem új keletű, személyesen azonban csak a közelmúltban ismertük meg egymást. A számos nemzetközi siker után a hazai színtéren is egyre gyakrabban bukkannak fel munkái, legközelebb éppenséggel a Filter Galériában, ahová ezúton szeretnénk meginvitálni Benneteket is!

Robi munkáit a Threadless-en keresztül volt szerencsém megismerni még tavaly, amikor először rendeltem pólót az amerikai cégtől. Elég nehéz volt a választás, mert számtalan remek mintájuk van, én pedig olyat szerettem volna, ami igazán közel áll hozzám. Így a hosszas válogatás után egy Rorschach nevű mintát választottam, melyet az óta is büszkén viselek. Főleg, mióta kiderült számomra, hogy ez a minta egy, a néhány hazai tervező által beküldött és sikeresen gyártott darabból. Na itt kezdődött a kutatás… ki is az a Farkas Róbert?

Nem volt persze nehéz dolgom, hamar rátaláltam Robi Behance és Society6 profiljára, ezeken a felületeken keresztül ismertem meg munkáit. Megtudtam például, hogy Robi olyan nagy nevű ügynökségeknél dolgozott már, mint a Mito, vagy a Carnation, animációkat gyárt az RTL-nek és emellett saját szórakoztatására készíti akvarell és digitális kevert technikával képeit.

Robi a hétköznapokon 3D animátor. Pólótervezéssel és illusztrációk készítésével 2010 óta foglalkozik. Képeinek ismertetőjele a digitális vízfestéktechnika, amit előszeretettel alkalmaz. A tavalyi évben öt cég is árult Indiában, Amerikában és Angliában terveivel díszített használati tárgyakat. Egy dél-koreai céggel pedig közös cipőkollekciót készített. Több magazinban jelentek meg illusztrációi, dolgozott egy San Franciscó-i ügynökséggel és a National Geographic-kal. Idén pedig Dániában gyerekruha-kollekcióját kezdik árusítani.

Aki tehát kedvet kapott, hogy élőben is megcsodálja Robi képeit, tartson velünk március 28-án, csütörtökön a Pozsonyi út 49. szám alatt található Filter Galériába este hatkor. A kiállítást Kreizinger Szonja újságíró nyitja meg, és április 28-ig megtekinthető!

 

www.facebook.com/pages/Astronaut/538155356201559