Álmokból üzletet – Bridge Budapest a Creative Mornings vendégeként

A szalámi, túrórudi és pálinka óta is született néhány újabb hungarikum, aminek ajánlott megtanulni a nevét. A Prezi, a Ustream és a LogMeIn sikeres és innovatív hazai tech cégek, amelyek korábban példátlan vállalkozói kultúrát vezettek be Magyarországon. Elképesztő lendületük, kreativitásuk és elhivatottságuk mára világszerte ismertté tette őket. Folyamatos üzleti fejlődésük mellett kiemelkedően fontosnak tartják az utánpótlás kinevelését: fiatal tehetségek támogatására létrehoztak egy nonprofifit szerveződést, a Bridge Budapestet, amely pályázattal igyekszik felborzolni a vállalkozói kedélyeket és a tech újságírást / szakmáról folytatott diskurzust egyaránt.

A Creative Mornings áprilisi előadója a Bridge Budapest vezetője, Pistyur Veronika az e havi globális “Jövő” témához kapcsoldódóan a megváltozott vállalkozói körülményekről, személyes sikereikről, valamint ösztöndíj programjukról beszél majd, hogy megmutassa a fiataloknak: érdemes álmodni, és érdemes megvalósítani azt, amit kitaláltak.

A Bridge Budapest program segítségével az alapítók lehetőséget nyújtanak -főként, de nem kizárólag tervezőknek, fejlesztőknek, és marketingeseknek- hogy a világ legnagyobb internetes cégeinél szerezhessenek inspirációt, tágíthassák ismereteiket. A nyertes pályázóknak 1-3 hónapot biztosítanak gyakornokként a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud irodáinak egyikében, vagy a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn alapítóival dolgozhatnak együtt San Franciscóban, Bostonban vagy Budapesten – ami ezáltal nem csupán a magyar, hanem a külföldi diákoknak is remek lehetőség.

A Bridge Budapest különleges programot hirdet újságírók számára is – az ösztöndíjasok bepillantást nyerhetnek az alapító cégek belső folyamataiba és a Szilícium-völgy zárt világába is. A program célja, hogy az újságírók hírét vigyék a magyar sikereknek, a pozitív történeteknek.

Egy új világnézetért / hatalmas adag optimizmusért / lendületért gyertek el a Toldi Moziba április 26-án pénteken, 8.30-kor!

A biciklitárolás megoldott, a kávét az Illy, a reggelit a TrendSurfer, a joghurtot a Danone, a napsütést pedig a CreativeMornigns hangulat biztosítja!

A program az eddigiekhez hasonlóan ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációra szükség van. Jelentkezni itt lehet április 24-én szerdán 11 órától: http://cmbdpmarcius.eventbrite.com/

www.facebook.com/CreativeMorningsBudapest

Gyertek!