Konstruktivista ősz a Nubu-nál

A NUBU idei őszi-téli kollekcióját a konstruktivista képzőművészet és a kortárs építészet inspirációja hatja át. A számunkra legkedvesebb darabon Kis Péter építészműtermének munkája, a Práter utcai önkormányzati lakóház printje szerepel, de a Malevich ihlette szabásvonalak és színvilág is rendkívül vonzó átértelmezés.

A NUBU 2013-14-es őszi-téli kollekciója az orosz konstruktivista festő, Kazimir Malevich munkásságából merít inspirációt, és annak gyökereiből táplálkozik. A művész síkban történő komponálási elve mentén haladva a NUBU a ruhák geometrikus alakzatokból létrehozott mintájára és térbeli struktúrájára helyezte a hangsúlyt ebben a szezonban.

A darabokhoz felhasznált fő mintát a PLANT – Atelier Peter Kis által tervezett, 2008-ban megépült Práter utcai önkormányzati lakóház jelentette. A budapesti épület meghökkentő hídjai harmonikusan egybecsengenek a ruhák térbeli geometriájával.

“Mindhárman rajongunk a kortárs építészetért, amely tökéletes inspirációul szolgált a NUBU-tól megszokott funkcionalista, mégis művészi darabok megtervezéséhez” – mondja Kovács Adél, a márka tervezője.

 

A 2013-14-es őszi-téli kollekció szabásvonalai egyrészt finoman elegánsak, az egyenes sziluettek mellett ugyanakkor szolidan sportosak is. A Malevich képeire is jellemző színvilágot idézi a fekete, fehér, szürke, bézs, sötétzöld, sötétkék kombinációja az ezüst és bronz csillogásával. Az anyagok terén a különböző felületű neoprének (farmer, gyapjú, neccháló) dominálnak a megszokott selyem, gyapjú és bőr mellett.

Kazimir Malevich – Suprematism. (Supremus #58. Yellow and Black), 1916

 

 

www.nubu.hu