Atmosphere – Kálló Péter a Brody Studios vendégeként

Hogyan léphetünk be egy ismeretlen világába egy szempillantás alatt? Hogyan élhetjük át mások élményeit képeken keresztül? Hogyan tudnak ismeretlen emberek szavak nélkül összebarátkozni? Megtudhatjátok, ha ellátogattok Kálló Péter személyes tárlatvezetésére a Brody Studios kiállításának keretében.

Kálló Péter fotóriporterként dolgozik immáron több, mint tíz éve,  a közgazdász elég messze esett a fájától. Péter a Sziget hivatalos fotográfusa, emellett a Metropol napilapnak készít képeket. 2009-ben megnyerte a legjobb európai fotóblognak járó elismerést, tavaly pedig a Goldenblog fotóblog kategóriájának győztese lett. Az Atmosphere című kiállításra ellátogatók egy pillantás alatt fogják megérteni, miért…

Péter munkáiban nem a technikai fogások, a szofisztikált művészeti megközelítés, vagy a különleges képi világ a legizgalmasabb, hanem a fotográfus átsugárzó személyisége, ami minden képben megható, érthetetlen és misztikus módon jelen van és olyan hatással érinti meg a nézőt, hogy képtelen egy-egy fotótól elszakadni. Péter képein keresztül nem csak róla, de magunkról is sokat megtudunk.

A képek önmagukban is nagyon erősek, de a fotográfus személyes történeteivel kiegészülve olyan éleményt nyújtanak, amiben ritkán van része a kiállításokat látogató közönségnek. Ez egy nagyon közvetlen és őszinte dolog itt – és ebben rajlik az ereje. Péter szívesebben mutatja meg a képeket néhány embernek személyesen, mint többszáz embernek közvetett módon, sokkal fontosabbak számára az itt létrejövő személyes kapcsolatok, mint a széles körben ismertté válás népszerűsége. És ez nem csak megható, de hihetetlen megtisztelő érzés.

A kiállítás képeit az alkotó hangulata és elképzelése tematizálja, a válogatásban fontos szerepet játszott a munkák a Brody Studios kiállítóterének jellegéhez és architektúrájához illeszkedő összeválogatása. Láthatunk budapesti utcaképeket, isztambuli pillanatokat, kis kitérővel eljutunk Írországba, és a Balatonra is. Utazunk a képekkel térben, időben, érzelmekben és hangulatokban.

Legjobban egyébként annak örülök, hogy nem az utolsó pillanatban jutottam el a kiállításra és így lehetőségem van még ajánlani mindenkinek a jövő keddi, azaz június 4-i tárlatvezetést. 13.00 és 19.00 óra között a kiállítás keretében utolsó alkalommal lesz lehetőség Péterrel találkozva megnézni a képeket. Kár lenne elmulasztani. És ha már ott jártok, lassan szedjétek a lábakat a lépcsőkön felfelé és csodáljátok meg a Brody Studios épületét és a hely egyedülálló atmoszféráját és igyatok egy jó kávét a gangon!

Kálló Péter – Atmosphere

Brody Studios – Budapest, Vörösmarty u. 38. 

A tárlatvezetéshez az info@kallopeter.hu email címen lehet bejelentkezni. 

www.kallopeter.hu

zp8497586rq