Benzol Bag

Nagyon vártuk már a Benzol Bag kollekciójának megjelenését, a múlt héten nyilvánossá vált első fotók óta pedig türelmetlenül furdallja az oldalunkat a kíváncsiság. Ma reggel megérkezett a fantasztikus sajtó csomag, ennek örömére bemutatjuk a Benzol Original és Vintage darabjait.

Reggel kilenckor kopognak az ajtón, még a kávémat sem ittam meg, felmerült, hogy ki se nyitom, de mikor meghallottam, hogy futár érkezett, mindjárt megjött a kedvem az ajtónyitáshoz. Rendkívül kíváncsivá tett a nagy kartondoboz látványa, főleg mitután észrevettem a Benzol Bag feliratot a ragasztószalagon. Sniccer, olló, azonnal nyílt a doboz – és megérkezett a Stilblog történetének legelegánsabb, legkedvesebb és legnagyobb örömet okozó sajtóanyaga egy újrahasznosított, lenzsákból készült Original Benzol Bag belsejében. Nagyon köszönjük, meg is hatódtunk teljesen!

A Benzol Bag darabjai valódi időutazásra invitálnak. A gyönyörű, kézi munkával készült táskák a huszadik század korai évtizeteit idézik, funkcionalitásukban azonban kiválóan megfelelnek a mai elvárásoknak. A táskák közt hatalmas utazótáskák, válltáskák, klasszikus aktatáskák is vannak. Az erős marhabőrből készült darabok izgalmas részletmegoldásaikkal, szegecseikkel a régmúltat idézik, funkciójukban azonban ma is tökéletesek. A kisebb válltáskákba telefon, pénztárca fér el, a nagyobb darabokban laptopok és iratok is kényelmesen szállíthatók, a régi bőrkofferekkel, weekenderekkel pedig egy hosszúhétvégére is elutazhatunk.

A Benzol Bag két különleges kollekcióval mutatkozik be. Az Original kollekció alapötletét a régi, lenből készült terményes zsákok adták. A XX. század elejéről származó zsákokban eredetileg terményeket vittek őröltetni a malomba, a zsákokon olvasható feliratok az egykori tulajdonosok személynevei és a települések neve, ahol éltek.

Ezeket a régi zsákokat használták fel a Benzol Bags Original kollekciójának darabjaihoz puha marhabőr betétekkel és pántokkal kombinálva. A táskák igényes fém szerelvényeket kaptak. Válltáskák, kézitáskák, weekenderek is megtalálhatók az Original kollekcióban.

A Vintage kollekció az 1920-70-es évek megmentett, bőr táskáinak folyamatosan bővülő gyűjteménye. Teljesen kitisztítva, szerkezetileg megerősítve, de patinás felületüket megtartva várják új tulajdonosaikat. A táskák közt hatalmas utazótáskák, válltáskák, klasszikus aktatáskák is vannak.  A Benzol Vintage és Original táskák is sorszámozottak, mondanunk sem kell, hogy nincs két ugyanolyan darab!

Az első két kollekció után a tervezők már az új darabokon dolgoznak, melyekről egyelőre annyit tudhatunk, hogy a Benzol szellemiségének megfelelően szintén az újrahasznosítás elvét követve hasonlóan izgalmas, ízléses, egyedi darabok lesznek.

A Benzol Bag kollekciója megvásárolható a márka webáruházában!

 www.benzolbag.com

zp8497586rq