Merényi Bicycles – egy méretes kerékpár-szabóság nemzetközi sikerei

A hazai kerékpárépítő manukfaktúrák gyöngye, a Merényi Bicycles a Stilblog hatalmas kedvence, korábban többször jelentettünk már a műhely munkájáról és 2 éve, a brand indulását nem sokkal követően személyesen is megtekinthettétek Merényi Daniék kerékpárjait a Best of Stilblog alkalmával  a Merlinben.

Az elmúlt két év során rengeteg izgalmas esemény, siker és elismerés illette meg a Merényi Bicycles manufaktúráját, kíváncsiak voltuk, hol tartanak most a fiúk, mi minden történt, mióta legutóbb találkoztunk. Ezekről kérdeztük Somló Ivánt, a márka marketingfelelősét.

– Jó régen nem beszéltünk, mi történt az elmúlt majd két évben a Merényi Bicycles háza táján?

– Egyre többen ismernek minket, egyre többen érdeklődnek a márkával kapcsolatban, de még mindig nem tartunk a kapacitásunk maximumánál. Jelenleg a profi fényezőműhely beindításán dolgozunk, mert meggyőződésünk, hogy tökéletes, gyors és profi munkát hosszú távon csak úgy végezhetünk, ha a gyártás minden fázisa házon belül történik. Emellett tervezzük a weboldalon a direkt értékesítés megvalósítását is, szóval van munka bőven.

– Idén tavasszal résztvettetek egy rangos nemzetközi kerékpárkiállításon Bristolban. Mesélj erről egy kicsit!

– Április közepén meghívást kaptunk a Bespoked Bristol kiállításra, ahol nyolcvan nemzetközi gyártó mellett mi is befértünk a kiállítók közé. Ezen a kiállításon a legnevesebb manufaktúrák vonultatják fel egyedi darabjaikat a világ minden tájáról, az amerikai Winter bicycles és a japán Cherubim bikes mellett a mi négy bringánkat is láthatta hatezer ember. A kinti disztribútorunknak köszönhetően hatékonyan eljutottunk a sajtóhoz is, selyemcukor Burlettánkat éppen most tesztelik a Cycling Weekly hetilap munkatársai.

– És milyen visszajelzések jöttek  a látogatóktól?

– Szuper volt, óriásit töltődtünk ez alatt a pár nap alatt. Részben mert a külföldiek nagyon kedvesek és persze azért is, mert mindenkitől nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. A legnagyobb arcok fotózták a bringáinkat, Cherubimnak nagyon tetszettek a munkáink, le is fotóztuk, ahogy fotózza a bringáinkat. Szóval összességében nagyon bíztató visszajelzéseket kaptunk, sokan illetek minket a „best paint job of the show” jelzővel, ami azért elég megtisztelő.

– Úgy hallottam a bristoli esemény kapcsán néhány együttműködésetek is született?

– Igen, Geréby Zsófival és Csík Orsival dolgoztunk együtt, készítettünk néhány közös márkás cuccot, kiegészítő termékeket.

– Mennyiben érezhető a kiállítás sikere?

– Egyelőre a website látogatását tekintve nagyon erősen , a világ minden pontjáról jönnek az oldalra látogatók, ami egyértelműen a kiállításnak köszönhető. Szuper külföldi sajtótámogatást kaptunk, érkeztek újságírók világ minden tájáról.

Hogyan működhet technikailag, ha teszemazt Dél-Amerikából szeretne valaki Tőletek bringát rendelni, milyen módon tudjátok megoldani a kommunikációt? A méretek, színek, és egyéb praktikus kérdések lebeszélését?

– Ezen éppen most dolgozunk. Mivel minden bringa méretre készül, csak az ember pontos méreteinek ismeretében tudunk megfelelő kerékpárt gyártani. Most már sok városban vannak úgynevezett bike fitting pontok, ezt úgy kell elképzelni, mint anno egy méretes szabóságot – méretet vesznek a leendő tulajdonosról egy sztenderd  mértékrendszernek megfelelően,  és ezek alapján mi le tudjuk gyártani a személyre szabott, egyedi vázat.  A gyártás folyamata során pedig folyamatosan tájékoztatjuk a megrendelőt, hogyan áll a váza, képeket, terveket küldünk, és megmutatjuk a munkafolyamat fázisait is. Ezt imádják az emberek. Aztán a végén becsomagoljuk a vázat egy UPS dobozba, és elküldjük.

– Hogyan születik meg egy design?

– Mivel Dani eredendően grafikus, a designt általában ő találja ki, amit elküldünk a megrendelőnek, és ha tetszik, tök jó, ha nem, az igényeknek megfelelően újratervezünk.  Például a közelmúltban készítettünk egy vázat Kaposvári Gergely számára, ő csak annyit mondott, hogy egy piros bringát szeretne és hogy legyen rajta a felső csövön a neve. Készítettünk egy designt rá, szürke-piros lett, Dani találta ki hozzá az ornamentikát.

– Mennyi ideig készül egy bringa?

–  Ha megvan minden, jelenleg 2-3 hónap, de párhuzamosan több vázon is dolgozunk. A fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy a jövőben ideális esetben heti egy vázat le tudjunk gyártani, szóval évente negyven bringa készülhet el a mostani számításaink szerint.

– Nem gondolkoztatok azon, hogy a hazai tervezőkkel való együttműködést rendszeresítve létrehoztok egy Merényi kiegészítő vonalat?

– De, mindenképpen szeretnénk egy ilyen vonalat elindítani, ruhákat, poharat, kulcstartót is tervezünk, ez a közeljövő zenéje, így aki egyelőre nem engedheti meg magának, hogy kerékpárt rendeljen tőlünk, így mégis kaphat egy kis darabot a Merényiből. Szeretnénk további együttműködést Zsófival, és esetleg más hazai bringás tervezőkkel is.

– És lesz majd lány póló is?

– Lesz 🙂

Fotó kreditek:  Éder Vera, Páth Dani, All rights reserved – Gold Seal Photography

 

www.merenyi.eu

 

zp8497586rq