Collision – Párizsban mutatkozott be a Mei Kawa jövő nyári kollekciója

Július elején a párizsi  WHO’S NEXT Prêt-à-Porter Paris elnevezésű nemzetközi kiállításon mutatkozott be egyik kedvenc hazai divatmárkánk, a  Mei Kawa jövő tavaszi-nyári kollekciója.

A Mei Kawa Collision elnevezésű jövő nyári kollekciójában a márkára jellemző jól ismert játékosság geometrikus precizitással és művészi tudatossággal párosul. A ruhák szabásvonalai és színkombinációi a 20. század konstruktivista művészetét idézik. A kollekciót egyrészt a gyári munkások tradicionális öltözete ihlette, melyben a funkcionalitás és kényelem hosszan tartó minőséggel párosul, a Collision darabjain emellett a kifinomult kísérletezés és a modernizmus jellegzetességei épp úgy megfigyelhetőek.

Geometrikus formák, karakteres kontrasztok, színek és anyagok finom ütközése mentén épül fel a kollekció a funkcionális minimalizmus jegyében. A darabok ötletessége éppen ezekben az együttműködésekben, találkozásokban, kontrasztokban és finom megoldásokban fedezhető fel,  – telített színek pasztelekkel, farmer anyagok pamutvászonnal alkotnak harmonikus konstrukciót – mindez kiváló ízléssel kimért arányokban. Nagyon szeretjük!

A márkára jellemző gallérok és zsebek kiemelt hangsúlyt kapnak a kollekcióban, teret engedve a kísérletező játékosságnak és a kontrasztok teremtette dinamizmusnak mind színekben, mind anyaghasználatban. A kabátok és ingek szabásvonalát a jellegzetes esőkabát szabás inspirálta. A Collision darabjai egyszerre elegánsak, funkcionálisak, kényelmesek, jövőbe mutató megjelenésükben felfedezhetőek a tradicionális vonalak, ezzel kölcsönözve időtlen, mégis futurisztikus jelleget a daraboknak. És már megint az van, hogy jóllehet a darabok férfiak számára készültek, legtöbbjüket boldogan viselnénk, hiszen annyira izgalmasak!

A Mei Kawa darabjait megtaláljátok a Flatlab bemutatótermében!

www.meikawa.com

zp8497586rq