Figurin fejdíszek a szecesszió jegyében

Ha figyelemmel követtétek a Gombold Újra pályázat menetét és díjazottjait, nem újdonság a hír, hogy Erdei Ildikó Virág, a Masamod tervezőjének Figurin elnevezésű kollekciója lett az oldhands kiegészítő kategória győztes díjazottja. Lássuk a csodás darabokat!

A Masamod Figurin kollekciójának darabjait a Közép-európai szecessziós építészet ihlette. A szobrok arckifejezése, időtlen dermedtsége és az őket övező díszítőelemek sokfélesége szolgált a darabok formai palettájaként. A kalapok és fejdíszek ugyanezt a dinamikát követve formálódnak, miközben szembefordulnak a szokványos kalapkészítő és díszítő szokásokkal, hiszen maguk is szobrokként jönnek létre.

Minden kalap egy-egy szobor, szoborrészlet is egyben, mozdulatlan, különleges dísze viselőjének. A színek halványan segítik az ívelő vonalak érvényesülését, inkább a forma dominál.

Az indák, virágok, hullámzó hajfonatok, homlokzati ívek finoman épülnek be a kiegészítők letisztult formavilágába különleges atmoszférával lengve körbe viselőjüket, miközben szoborszerűen hullámzik a szalag és kővé dermed a fátyol.

Ezúton is örömmel gratulálunk a győztes kollekcióhoz és reméljük, a jövőben is gyakran hallunk majd a Masamod különlegesen izgalmas munkáiról!

Fotó: Kudász Gábor Arion

Smink: Petrilla Orsi

Modell:  Bánki Dorka

 

facebook.com/MASAMOD

 

zp8497586rq