Bonbonbon X Restaurant Day

A Restaurant Day egy nap, amikor bárki nyithat éttermet! A következő időpont 2013. augusztus 18., ezalkalomból megismerkedhetünk a Bonbonbon finomságaival is!

A Restaurant Day Helsinkiben indult  2011 májusában. Néhány fiatal gondolt egyet, hogy mi lenne ha egy napra éttermet nyitnának. Az ötlet villámgyorsan terjedt a barátok és ismerősök között és az első alkalommal majd 40 étterem született 13 különböző városban. Augusztus 18-án immáron második alkalommal csatlakozik Budapest is a rendezvényhez, a kezdeményezés honlapján megtalálhatóak a budapesti lokációk, melyeknek meglátogatását melegen ajánljuk mi is!

A Bonbonbon csapata a Restaurant Day alkalmával mutatkozik be Budapesten. A háromtagú csapat grafikusa Ghyczy Dia, aki szeret kitalálni és megvalósítani projekteket. Meleg Dorka egy ügynökséget vezet, mellette főz és közösségi kertészkedik. Rédei Kati pedig egy nemzetközi oviban tanítja angolra a gyerekeket és néha finomságokkal lepi meg őket.

A Bonbonbon ötlete onnan jött, hogy a lányok szerettek volna valami viszonylag egyszerű, de mindenki által jól ismert eledelt újragondolni, ez volt a kókuszgolyó. A formát meghagyták, viszont az alapanyagokat variálták: különböző hozzávalókból gyúrtak bonbonokat. Pontosabban bonbonbonokat, hiszen hárman vannak. Mindezt a megjelenéssel, a csomagolással és az ízekkel teszik különlegessé, izgalmassá és megjegyezhetővé segítőkész barátok közreműködésével.

A Bonbonbon palettáján sós és édes golyó alakú finomságok szerepelnek. Van vegán, nyers golyó rózsaborssal vagy chilli-vel, de lesznek nyári ízek is, például málnás, szedres, fügés vagy spenótos bonbonbon. Persze smarties-os mackófejű golyó is készül. A golyókat újra és újra elkészítik, hivatásos szakácsokkal kóstoltatják, hogy 18-ára mindegyik recept tökéletesítve legyen.

Gyertek el augusztus 18-án a Szabadság térre, kóstoljuk meg együtt a Bonbonbon finomságait! Óriási, színes gömb alakú lufikat keressetek az égen, és bonbon-os kocsit a földön, az lesz a Bonbonbon. És ha már nekiindultunk, járjuk végig az összes budapesti helyszínt is a Restaurant Day keretében!

Ha meghalljátok a dallamot, biztosan jó helyen jártok!

Fotók: Farkasinszki Bence

facebook.com/bonbonbonbp

 

www.restaurantday.org

 

zp8497586rq