10X10 Premier / Launch party a Toldi Moziban

A Super Channel 10X10 projektje egy videó portré sorozat, amely hazai tehetségeket mutat be. 10 alkotó, 10 kérdés. Ott, ahol a leghitelesebben mutatkozhatnak be: a műhelyükben, vagy az otthonukban. Az első részben Emil Goodman, animációs filmrendezőt ismerhetjük meg. A 10X10 projekt premier eseménye 2013. szeptember 5-én, 21 órától kerül megrendezésre  a Toldi Moziban.

Minden alkotás mögött egy arc, egy élet, egy gondolat áll. A Super Channel 10X10 elnevezésű sorozata ezeket az arcokat, életeket és gondolatokat mutatja be képekben, videó portékban. Nem direkt interjú egy alkotásról, projektről vagy alkotói területről, hanem közvetlen beszélgetés, 10 fogalom témájában.

A Super Channel 10×10 projektjének első állomása az Emil Goodmannel készült negyedórás riportfilm. Emil Goodman  2011-ben diplomázott a MOME-n, kari engedéllyel már a végzés előtt két évvel elkezdhetett dolgozni a mitikus Henry Waltz ál-trailerén, mely vastagon meghozta a várt nemzetközi szakmai érdeklődést is – tengeren innen és túl.

Már a Beat Dis 2007-es ’Just like ’videoklipje nagy sikert aratott,  és feltárta azt a világot, amit Emil Goodman azóta is folyamtosan épít, fejleszt. Sajátos módon vált valóra gyerekkori álma: feltaláló, robotépítő ezermester akart lenni.

„Nem szeretem az animációt, szívesebben oldom meg az elképzeléseimet trükkös, sajátos módszerekkel. Látványokat tákolok össze, szép dolgokat darabolok szét.”  Az új Mary Popkids sláger, a ’Nightdrive’ klipje – a kevert technikák, a koszos, tarantínós  hangulat, a sztori, az átalakított autó, a 3D vetített világ – ékes bizonyítéka annak, hogy Emilnek nem kenyere rutinból alkotni, szereti a rizikót, és saját gyerekeként vállal minden  rendhagyó újítást, kattanást. „Minden munkám egy továbblépés ahhoz a ponthoz, ami a cél: a fejlesztés.”

A 10X10 sorozat „launch partyja” a Super Channel évadnyitója is lesz egyben, melyet a Toldiban ünnepel a csapat –  a film levetítése mellett Blahalouisiana koncert, majd Holalo és Bem dj set is lesz.

10X10 Launch Party, 2013. szeptember 5. 21.00 Toldi Mozi

Az esemény ingyenes, csatalkozzatok a Facebookon!

 

www.superchannel.hu/10-x-10