Londonban mutatkozik be a Starry Light

Az idei Tent London Design Festival keretében mutatkozik be nemzetközi porondon a budapesti tervezőpáros, Farkas Anna tervezőgrafikus és Batisz Miklós belsőépítész lámpacsaládja, a Starry Light by Anagraphic. A lámpa alapötletét, Anna a 2011-es budapesti Design Hét 2500 Watt című kiállítására készített egyedi műve adta. A Starry Light kollekció ebből a kísérleti modellből született meg.

A lámpa különlegessége, hogy a helyi megvilágítás mellet a félgömb alakú burán elhelyezkedő furatokon keresztül az éjszakai égbolt csillagképeit vetíti az adott helyiség mennyezetére és falaira. Ez a lenyűgöző fényhatás speciálisan a Starry Light lámpákhoz kifejlesztett, egyedülálló LED-fényforrásnak köszönhető, amely lefelé és felfelé különböző erősségű és irányú fényt bocsát ki, így biztosítva megfelelő fényviszonyokat a csillagok kivetítéséhez és egy kellemes vacsorához.

A lámpa szinte minden alkatrésze kézi munkával, igényes anyagokból, hazai mesterek által és a tervezők közreműködésével készül. Minden egyes lámpa számozott és szignózott. A csillagképek felismerését a négy színben elérhető bura belső felületén Anna által megrajzolt konstellációk segítik.

A Starry Light jelenleg a két napforduló és a két napéjegyenlőség csillagtérképét ábrázoló alapváltozatban kapható, de akár személyre is szabható. A bura egy adott földrajzi hely és időpont ismeretében meghatározott konstellációkkal is rendelhető, ezáltal a Starry Light időtálló és kifejezetten személyes ajándék lehet szeretteink számára.

A Starry Light lámpacsalád a Tent London kiállításon mutatkozik be a nemzetközi közönség előtt szeptember 19. és 22. között az Old Truman Brewery területén a B06-os terem T1-es standján. A hazai közönség idén a Design Hét Budapest keretében megrendezett meed – madeinhungary 2013 kiállítás alkalmával csodálhatja meg a Starry Light lámpacsalád darabjait a V.A.M Design Centerben (1061 Budapest, Király utca 26.) szeptember 26. és 30. között.

starrylightlamps.com