MAISON FALK – Gyönyörű polgári lakás a 81font tervezésében

A Falk Miksa utca Budapest egyik legpatinásabb utcája, amelynek kivételes hangulatát az antikvitás boltok és a galériák milliője adja.  A főváros ezen meghatározó részén tervezett egy francia-magyar tulajdonú privát lakást Szendrő Péter és a 81font, akik a Belvárost színesítő számos sikeres szórakozóhely – Doboz, Platz, Kolor, Kraft – megalkotása után kezdték e helyszín 360 fokos renoválását.

A lakás korábban a Bum Bum Galériának adott otthont, ahol például Szőke Gábor Miklós darabjai is láthatóak voltak, illetve több nemzetközi filmprodukció ezt a lakást szemelte ki egy-egy forgatás helyszínéül: a Napfény Íze és az Evita bizonyos jeleneteit is itt vették fel.

Az utca egyik legszebb, 1900-as évek eleji lakóházában található, 250 négyzetméteres nagypolgári lakásának az érlelt faparketta, a kristály csillárok, az antik magyar cementlapokkal kirakott konyharész tovább emeli fényét.

A lakás adottságai és kialakítása a korabeli 19. századi viszonyokat idézik, a grandiózus alapterülethez nagy belmagasság és páratlan szépségű, műemléki igényességgel rekonstruált és felújított nyílászárók, illetve gipszstukkó mennyezet párosulnak.

E pesti békeidőket idéző nagyvilági, mégis letisztult stílusú lakásban a tulajdonosok kulturális programokkal, koncertekkel, vacsorákkal, borkóstolókkal színesítik saját életüket és környezetükét.