Flóra Virágboltja

A közelmúltban kaptunk egy kedves bemutatkozó lelvelet Szegedi Flórától. Flórának van egy virágboltja Veszprémben, ahol a természetesség, a virágok önmagukban való szépsége az úr – csokrai, kompozíciói és dekorációi a természet szépsége előtt hajtanak fejet. Első pillantásra el sem akartam hinni, hogy hazai munkákat látok!

15-1 27 26 20 24 29

”Mindig is szenvedélyesen vonzódtam a virágokhoz, egészen kislány korom óta. Amennyire vissza tudok emlékezni… első emlékeim egyike, nagyszüleim vidéki kertje, ahol a derekamig érnek a tulipánok. Gyűjtötték a különleges fajtákat. Kockás vagy épp fekete tulipán… gyöngyvirág, óriás fejű pünkösdi rózsa… Ezek az emlékek inspirálnak, vannak a stílusomra talán a legnagyobb hatással. Úgy érzem elkerülhetetlen, szinte sorsszerű volt, hogy egy napon a szenvedélyem visszavezet a virágokhoz.”

2 6 5 4 3 11 9

“Évek óta napjaim nagy részét virágok között töltöm. Próbálom azt a nemesen egyszerű, valódi szépséget megragadni, amit számomra jelentenek. Munkáimra jellemző valamiféle vad spontaneitás, kopott elegancia. Friss, kert-természet ihlette csokrok, melyek mindig hűen tükrözik az adott szezont. Szeretem a bőséges, természetes összeállításokat, finom púderes színárnyalatokat, szokatlan összetevőket, gazdag növényi részeket. Vonzódom a régimódi hangulatú, klasszikus kerti virágokhoz, szeszélyes, szabálytalan szépségükhöz, elfeledett illatukhoz.”

1 13 18

Flóra komplett esküvői és alkalmi dekoráció készítését is vállalja, grafikai tervezéssel együtt. Korábbi munkáiból találhattok csodás válogatást weboldalán, és ha gyönyörű képeket szeretnétek nézegetni, ajánlom, kövessétek blogját, ahol rendszeres beszámolót olvashattok a virágok világáról.

flora-viragboltja-blogba

Az alábbi linkre kattintva Rajnai Rebeka, egyik legkedvesebb hazai blogunk, a Larinne szerzőjének Flóráva készített interjúját olvashatjátok: http://larinne.blogspot.hu/2013/10/flora-viragboltja.html

Flóra Virágboltja

8200, Veszprém, Jókai Mór u. 2. 

www.floraviragboltja.hu