Je Suis Belle – Kaleidoszkóp

Tegnap este izgalmas kísérleti projektet mutatott be a Je Suis Belle divatmárka – a belváros szívében kialakított ideiglenes showroom-fotólaborban az érdeklődők egy gombnyomással kaleidoszkópszerű fotót készíthetnek magukról kedvenc Je Suis Belle darabukban. A különleges vizualitás lehetővé teszi, hogy öt különféle szemszögből megvizsgáljuk, hogy áll a kiválasztott darab, és amennyiben elégedettek vagyunk a látvánnyal, rögzíthetjük is a pillanatot, melyet egyúttal ki is lövünk az internetbe, jól sikerült portrénk a Je Suis Belle Pinterest oldalán landol.

7

Je Suis Belle Kaleidoszkóp Project egy gerillabolt interaktív próbafülkével, ahol a vásárlók egy alkalmazással összekötött fényképezőgéppel megörökíthetik magukat a ruhák próbálgatása közben egy általuk aktivált pillanatban. A próbafülke speciális szögekben rögzített tükrökkel van felszerelve és megvilágítva úgy, hogy ha látogató a kijelölt ponton áll, akkor az elkészült képen egy ötszörös portré látható róla, amelyben a fekete háttérnek és a világításnak köszönhetően a tükrök nem láthatóak, így egy izgalmas és szürreális dimenzió alakul ki. Az elkészült képet a fülkében elhelyezett érintőképernyőn megnézheti, majd jóváhagyása után elküldheti magának emailben. A képsorozat automatikusan megosztásra kerül a Je suis belle Pinterest portálján, illetve bekerül a külső kivetítőn folyamatosan vetített képarchívumba, ahol gif-animációként jelenik meg.

15-1 14 13 12 11

A projekt összetett: lényeges eleme az interaktív bolt, maga az esemény és az a képanyag, amely a vásárlók és a márka közös játékából születik, illetve az az online kampány, ami egyrészt a képek a résztvevők általi közösségi oldalon történő megosztásainak, másrészt azoknak a Je suis belle felületein történő megjelenítése nyomán fog zajlani.

Az interaktív installáció alapgondolata a Je suis belle és a vásárlók kreatív együttműködésére épül. A Je suis belle ruhákat viselő nők megörökítve magukat, hozzájárulnak egy folyamatosan bővülő adatbázis létrehozásához. A vásárlók sokfélesége a ruháknak új karakterjegyeket ad, a projectben résztvevő nők alakítják, formálják, gazdagítják a Je suis belle nőképet. Ez a képfolyam inspirációs forrásként szolgál, hiszen a tervezés folyamataiba visszaépülnek a nők személyiség-és stílusjegyei. A projekt megteremti a fogyasztókkal való interaktivitás lehetőségét, lehetőséget ad a tárgyakkal valóságos, majd aztán virtuális találkozásra is közösségi oldalakon, on-line boltokon, blogokon, a twitteren, és az on-line kommunikáció egyéb csatornáin keresztül.

8

 

Az installáció két lényegi gondolatot kapcsol össze: a high-tech virtualitást a valódi, kézzelfogható élmény intimitásával. A készülő felvételek minősége, fotó- és művészettörténeti referenciái (Marchel Duchamp Ötszörös Portréja) illetve az installáció digitális -és interaktív videoművészeti vonatkozásai utalnak a Je Suis Belle művészethez való viszonyára. A projekt bemutatja az új média kreatív használatát egy tervezői márka kommunikációjában.

1

 

A Kaleidoszkóp  Project Dévényi Dalma DLA mestermunkája, mely ma és holnap várja személyesen az érdeklődőket. Ugorjatok be a Higgs Mező Galériában kialakított Je Suis Belle szalonba, csodáljátok meg az őszi-téli és a jövő tavaszi-nyári szezon szépséges darabjait, próbáljátok fel a kedvenceteket és örüljetek a különleges prorté-emléknek. Külön kiemelném a kollekció ékszer kiegészítőit, a fülbevalók – meglátjátok – ellenállhatatlanok!

Je Suis Belle – Kaleidoszkóp Project

Higgs Mező Galéria, November 15-16. 12.00 – 19.00