Allergia Design, avagy Frida Kahlo zokniból

Szombaton a DIP Design Passage és a Közös Piac közös vásárán a tervezők asztalai között sétálva lettem figyelmes a Zokniból készült Frida Kahlóra, aki olyan igézően tekintgetett rám az Allergia Design pultjáról, hogy alig bírtam ki, hogy ne jöjjön velem haza. Mégis erőt vettem magamon, amit utólag persze megbántam, de legalább elhoztam magammal egy szórólapot és bejártam a kreatív csapat szuperkedves weboldalát. Velük lehet ott összefutni:

16
Pali majom hobbija a festészet. A kelleténél talán picit nagyobb az egója. Ezt jól tükrözi, hogy főleg önarcképeket pingál. Napos időben szivesen üldögél kedvenc lámpaoszlopán, a Nemzeti Múzeum kertjében.
15
Lili nagyon szereti a halat. Nem lehet azt mondani, hogy gourmet lenne, mivel kedvence a “balatoni” hekk.
9
A matrjoska kollekció párosa: Piroska és Lajos.
14
Laci a távol-keleti filmek rajongója. Mivel Sho Kosugin szocializálódott, nem volt kérdés, hogy milyen kedvtelést vállasszon magának. Ő egy igazi hobbi nindzsa.

Az Allergia Design csapata, Mici és Yeti nem csak különleges kollekciót mondhat magáénak, de övék az egyik legkedvesebb webshop is, amit mostanában láttam. A kínálatban Mici ízlését dícsérő régiségeket találunk, a saját cuccok között pedig textilfigurák, zoknilények, matrjoskák, ékszerek árulkodnak beszédesen Mici kreativitásáról és kézügyességéről. Minden figura egyéniség, a legtöbbjüknek van valami különös hobbija, saját kis világa, ettől válik a történet ellenállhatatlanná!

1
Panni a sütimester. Messze földön híres a muffinja.

2

Stilshop

8

Az Allergia Design blogján bepillanthatunk a karakterek környezetébe, ellátogathatunk a Táp-telepre, a Brutjoskák otthonába, és megtudhatjuk azt is, hogyan születnek a zoknilények, ha esetleg magunk is vállalkoznánk némi kreativitásra. Aztán persze ha az eredmény nem igazán hasonlít a képeken látottakra, a webshopban könnyen megtaláljuk az igazit. Figyelem, azonnal kialakul a kötődés, és nagyon nehéz lesz választani!

10
Az első lépés az alapanyagok helyes kiválasztása. Ezek: zokni, flíz (tömőanyag), gombok (a szemekhez), különféle textilanyagok (az öltözékhez), szalagok, folnalak és egyéb apró kiegészítők. Semmi nem vész el, csak átalakul!
11
Alakformálás három lépésben: érzéstelenítés, varrás, vágás.
20
Tömés. Lehetőleg flízzel végezzük. Hülyébbek Hálaadáskor gesztenyével is megtölthetik, de ebben az esetben se tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe! Amíg nem sül, ne igyunk meg három sört! Miközben töltünk, ne együnk körtét sem, mert csorog a leve és minden csupa ragacs lesz! A füszerezés pedig kifejezetten rontana a helyzeten.
12
Szárítás
13
Az elkészült alkotás – Mivel Carmen igazi latin szépség lett, így mélyen vallásos a lelkem. Nagy átéléssel imádkozik; természetesen Hanumanhoz.

Vajon miért imádkozik Carmen? Milyen különleges recepten dolgozik Panni? Lacinak elég jól megy már a kung-fu, hogy elbírjon egy horda zombival? Pali önarcképét vajon kiállítja a közeljövőben a Szépművészeti? Az Allergia Design állatkertjének teremtéstörténete és a figurák előélete ismeretében nyomban történetük továbbmesélésére készteti az új családot, ahová kerül. Hozzánk biztosan hamar beköltözik valaki 🙂 Ha hozzám hasonlóan beleszerettetek Mici és Yeti állatvilágába, ajánlom, hogy kiránduljatok egyet weboldalukon,  a Facebookon pedig elsőként találkozhattok a legfrissebb jövevényekkel. Gyönyörű Frida Kahloval búcsúzunk!

4

www.allergiadesign.com

facebook.com/AllergiaDesign