MER – Hasznos tárgyak a mindennapokra

November 26-án mutatta be első kollekcióját a MER új közép-európai designmárka. A MER ikonikus, jólismert mindennapi használati tárgyakat fogalmaz újra tehetséges helyi tervezők közreműködésével.

“Hiszünk abban, hogy az egyszerű, praktikus, minőségi design ma is megérinti az embereket. Hogy a mindennapos használati tárgyaink is lehetnek összetéveszthetetlenek. Hogy hagyományos értékeink újrafogalmazhatóak. Hogy a helyi ipari és kulturális hagyományaink megerősíthetők. A MER korábbi generációk mindennapi életét megkönnyítő tárgyakat gondol újra és azok formai megújításán és kortárs hasznosságán dolgozik. Ezek a tárgyak korábban, akár ikonokká váltak, akár nem, alapvetően befolyásolták a vizuális környezetet. A MER újrafogalmaz tárgyakat, környezeti minőséget és ikonokat teremtve. A MER felelősen gondolkodik azokról, akik a tárgyakat tervezik, és elkészítik, azokról, akik megvásárolják, és arról a folyamatról, ahogyan a tárgyak készülnek. A MER segítséget akar nyújtani abban, hogy termékfejlesztései révén a helyi designerek teret, a kézműves iparágak pedig új lendületet kapjanak.” – olvasható a MER weboldalán.

10 1 4

A MER filozófiájának lényege, hogy a jelenkori igényeket kiszolgáló és funkcionális tárgyakat értelmezzen újjá és időtálló, letisztult, igényes designja legyen. A MER tárgyakat kínál, használatra, melyekkel mindennapi vizuális környezetünket szeretné javítani. A MER-t a Kitchen Budapest két egykori munkatársa, Bircsák Eszter a KIBU alapító csapatának tagja és Sipos Melinda a KIBU egykori programigazgatója, valamint Matheidesz Réka, a Wamp alapítója és Laczkovich Gergely üzletfejlesztő-mérnök hozták létre.

98

A MER bemutatkozó kollekciója a MORNING START nevet kapta. Az egykori ikonikus tárgyak, amiket az alapítók tehetséges designerek közreműködésével újragondoltak, a vizespohár, az ibrik, az otthonka, a konyharuha és a sámli. Az, hogy a MER közép-európai, azon belül magyar, a design használati tárgyak nevében és egyes tárgyak színváltozataiban is visszaköszön. A sámli termékelnevezése SAMLI, és kapható fűszerpaprika-piros, Balaton-zöld és TV paprika-sárga színben. A bemutatkozó kollekció designerei: Kele Sára ipari formatervező (POHAR, IBRIK, SAMLI), Szakos Kriszta divattervező (OTTHONKA) és Boros Judit terméktervező (KONYHARUHA).

2

Mondanom sem kell, a MER vadonatúj kollekciójának tiszta designja, természetes anyaghasználata és friss színvilága nálam szerelem első látásra, az áraik pedig nem mellesleg szuperjók. Hamarosan SAMLI-ról nyújtózkodom a konyhaszekrény legfelső polcáig!