Ajándék Terminál – Karácsonyi kiállítás, vásár és aukció a magyar design legjobbjaival

A Design Terminál épülete december 7-23. között gyönyörű téli kiállítóhellyé alakul, ahol a betérők csaknem 120 hazai tervező munkáit csodálhatják meg ékszerektől a bútorokig, ruháktól a használati tárgyakon át a játékokig. A designtárgyakban nem csak gyönyörködni lehet, minden tárgy megvásárolható.

1 13 12 18

Az Ajándék Terminál idén harmadik alkalommal nyílik meg, hogy magyar tervezők munkáit mutassa be exkluzív kiállítás és vásár keretében. Évről-évre egyre több, idén mintegy 120 designer munkáival találkozhat a közönség, mely három év alatt a magyar design egyik legfontosabb seregszemléjévé vált. A tárlaton számos alkotó kifejezetten erre az alkalomra készült egyedi munkákkal debütál. Friss kollekcióval érkezik többek közt Adamlamp, az Artista, a BP clothing, a KOMOD, a USE Unused, Siető Linda. Itt lesz sokak mellett Sixay furniture, az IVANKA, a NUBU vagy a Manooi, vagy a világszerte egyre ismertebb szobrász és designer, Szőke Gábor Miklós, akinek varázslatos fenyőerdejéből bárki hazaviheti a neki tetsző fát.

20 19 16 15

Az exkluzív, időszakos karácsonyi áruházban megtalálhatóak egyedi tervezésű, praktikus használati tárgyak, különleges formatervezési megoldások, az egészen apró kedvességektől a bútorokig. A gyönyörű havas tájat idéző installáció Hegedűs Ágnes formatervező munkáját dicséri, aki puha, meleg téli hangulatot teremtett, mely körbeöleli a teret, különleges megvilágítása pedig kiemeli a tárgyakat. Kiss Miklós designer és grafikus idén nem csak az Ajándék Terminál grafikai arculatát tervezte, hanem a kiállítóterekben látható mennyezetinstalláció is az ő munkája.

8 7 6

Az Ajándék Terminál programjai:

Jótékonysági design aukció – december 13. 19:00

Mára már az Ajándék Terminál egyik állandó programjává vált a Jótékonysági design aukció, ahol magyar tervezőművészek egyedi munkáira lehet licitálni. Idén 50 tervező csatlakozott az aukcióhoz és ajánlott fel egy-egy tárgyat árverésre. A legmagasabb licitet kínálóé lehet például az Artista egyedi készítésű táskája, a NUBU egy nyaklánca, egy Pdsign lámpa, de akár egy egyedi tervezésű Sixay furniture szék is. A kikiáltási ár minden tárgy esetén 3000 Ft. A befolyt összeggel az ország legnagyobb ünnepi összefogását, az Ökumenikus Segélyszervezet adventi pénzadomány gyűjtésének céljait támogatja a Terminál. Az árverést, mint minden évben idén is Winkler Nóra vezeti, az aukció fővédnöke pedig Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Az aukció mindenki számára nyitott, előzetes regisztráció nem szükséges!

Fashion Day – december 14. 18:00-21:00

A szervezők szakmai beszélgetéssel várják az érdeklődőket december 14-én este, melyen a meghívott vendégek olyan kérdéseket járnak körbe, mint – Milyen a magyar luxuspiac? Létezhet-e magyar luxusmárka? Érvényesülhet-e magyar luxusmárka itthon és a globális piacokon? Itt lesz Napsugar von Bittera magyar divattervező, aki megosztja tapasztalatait a nemzetközi luxusiparról. Elfogadta a meghívást Nemes Attila az Il Bacio Di Stile Művészeti Gyűjtemény kurátora, valamint Szűcs Péter az InStyle magyarországi főszerkesztője. Moderátor: Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója. A beszélgetést követően 19.30 órától designerek mutatják be legújabb kollekcióikat.

4

Slam Est – december 20. 19:00-22:30

A program főszereplője Budapest. A Színház- és Filmművészeti egyetem idén végzett rendezőszakos hallgatóinak vizsgafilmjeit összegyűjtő Nekem Budapest című alkotást nézhetik meg a látogatók december 20-án a Design Terminálban. A fővárosról készült szkeccsfilm 8 rövid történetből áll össze egy egészestés filmmé, mely budapesti hangulatokat, látképeket örökít meg különböző helyszíneken, különböző karakterekkel. A vetítés után a rendezőktől még többet megtudhatnak az alkotásokról.

Ezt követően a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Slam Poetry eseményre kerül sor, ami a líra és az előadóművészet különleges elegye. Az Amoeba és Ponza Slam est különlegességét élő vetítés és festés adja Ál Tamás, Eerie és Lobot közreműködésével.

Az Ajándék Terminál ideje alatt a ház nyitva hétköznap 12-21h-ig, hétvégén 10-21h-ig.