10X10 – Hitka Viki

A Super Channel 10X10 elnevezésű portréfilm sorozatának keretében Emil Goodman után most Hitka Viktória képzőművésszel ismerkedhetünk meg. Viki 2001-ben restaurátorként végzett a Díszítőművészeti Szakképzőben, majd 2007-ben a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán diplomázott. Kiállításairól, galériájáról és mesekönyvéről is írtunk már, valószínűleg rendszeres olvasóinknak nem kell őt bemutatnunk. A 10X10 interjúsorozat célja, hogy ismert és kevésbé ismert, azonban annál tehetségesebb hazai kreatív alkotókat 10 fontos fogalomról való gondolkodásuk kapcsán mutasson be. A sorozat hangulatának intimitása az alkotók saját közegének bemutatásán és egy meglehetősen személyes, baráti hangulatú megközelítésen keresztül valósul meg.

10

A sorozat azért is igen kedves számomra, mert az ötlet és az epizódok megszületésénél is jelen voltam, és  minden egyes újabb rész elkészültével örömmel látom a munka gyümölcsét. A 10X10 sorozat Hitka Vikivel készített interjúja egyébként személyes kedvencem – Viki személyisége, környezete, érzékenysége és ahogy ízlése minden apró, őt körülvevő részletben megnyilvánul egy olyan alkotó képét rajzolja ki a szemünk előtt, aki következetes és tudatos, és alapos odafigyelés szentel minden finomságnak.

7 6311 5

Ez az epizód egyébként különösen aktuális annak okán, hogy a közelmúltban jelent meg a Bookline kiadásában Hitka Viki és Gál László Zinka mesekönyvének második része, Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet, melyet ezúton is szeretettel ajánlunk, nálunk biztosan ott lesz a fa alatt! Az interjúban szó esik ezen kívül a Soulglobes-ról, a Girls Next Door-ról, és a sorozatot szervező fogalmak kapcsán  – Ihlet, Példakép, Kooperáció, Álom, Itthon/Külföld, Siker Félelem/Bátorság, Jövő, Tanács, Soha – számos személyes történetről is. Fogadjátok szeretettel!