Vizuális étteremkritika Buzás Aliz tollából

Buzás Aliz vizuális világa eleve egy csoda, melyből mostantól Budapest legizgalmasabb vendéglátóhelyei is részesülnek. Aliz saját szórakoztatására végiglátogatja a főváros legizgalmasabb éttermeit, és mindenhol otthagyja kézjegyét, már ahol a körülmények lehetővé teszik.

“Imádom azokat a helyeket ahol lehet firkálni az asztal papírra…” – mondja Aliz és valóban ki is használ minden kínálkozó lehetőséget. A Zellerben például egy komplett képzőművészeti alkotás tanúskodik Aliz és Juci kreatív vacsorájáról.

11

66

33

Aliz vadonatúj blogja ezeknek az étteremélményeknek állít emléket – néhány rajzzal a szalvétán és pár sor formájábn a blogon. Személyes, kedves kis sztorikat olvashatunk, kiderül, hogy nem is olyan feszengős a Big Fish hallevese, a Matinéban gyengébb napokon egykedvű a kiszolgálás, a Zellerben pedig színes ceruza és ajándék répatorta várja a szülinapos vendégeket. 

22

[quote ]Mániákusan rajzolok, ezért bárhova beülünk enni, vagy egy kávéra, mindig előkerül a sketchbookom. Szerencsére a környezetem már megszokta. Ha szükségem van egy jó helyre – családi vacsi, randi helyszín – sosem jut eszembe a megfelelő. Leginkább magamnak csináltam ezt a blogot, hogy konzerválhassam az emlékeimet a helyekkel kapcsolatban. [/quote]

55

Az emlékkönyv folyamatosan bővül, vissza-visszatérni nem csak a szívderítő rajzok miatt érdemes. Ha épp nincs ötletünk, hova üljünk be egy jó vacsorára, ezzel kapcsolatban is kaphatunk tippeket, első kézből! Ha étterem tulajdonos lennék, azonnal meghívnám Alizt egy jó vacsorára!