G-SHOCK – Három évtized a számok bűvöletében

A legendásan kemény G-SHOCK több mint 30 éves történetének minden egyes pillanata az idő és a számok bűvöletében telt.  A törhetetlen modellek az évek során egyre népszerűbbek lettek, rekordmennyiségű, több mint 70 millió G-SHOCK karóra talált gazdára a Föld 100 országában. Az extrém sportok szerelmesei, a színészek és a zenészek mellett még a legkeményebb fizikai munkát végzők is megkedvelték minden idők legstrapabíróbb karóráját.

1

Gondoltátok volna, hogy:

– 100 ezer évnek kellene eltelnie ahhoz, hogy egy rádióvezérelt G-SHOCK karóra akár egyetlen másodperces késést mutasson?

– a G-SHOCK pilótakarórái megfelelnek a legszigorúbb repülős szabványoknak és előírásoknak?

– egyes modellek 149 helyszínre vonatkozóan tudnak ár-apály adatokat megjeleníteni?

– a hőmérős változatok -20 és +60 Celsius-fok közötti tartományban mérnek?

– a Solar modellek még kétévnyi teljes sötétség után is képesek megjegyezni a pontos időt?

A CASIO fiatal tervezője, Mr. Kikuo Ibe, 1981 egy sietős reggelén leejtette a padlóra édesapjától kapott értékes karóráját, ami szilánkokra tört. Mr. Ibe ekkor döntötte el, hogy megtervezi minden idők legkeményebb, legstrapabíróbb óráját. Két év és 200 összetört prototípus után megszületett a G-SHOCK! Az évek során számos extrém próbát bírtak ki a karórák: használták jégkorongnak, átmentek rajta teherautóval, felrobbantották egy postaládában, és dobták már ki helikopterből is – de a karóra mindent kibírt!

Az elmúlt 30 évben minden fejlesztés alapja az ütésállóság volt, de strapabíróságát olyan extrém fejlesztések színesítik, amiknek köszönhetően egyes modellek ellenállnak a fagynak, a víznyomásnak, a mágneses mezőnek, vagy éppen a centrifugális erőnek. A funkciógazdag G-SHOCK órák között találhatóak olyanok, amelyek rádiójelen keresztül pontosítják a kijelzett időt, vagy éppen Bluetooth-kompatibilisek, így szinkronizálhatóak okostelefonokkal is. Hordják az extrém sportok szerelmesei, színészek és zenészek – Magyarországon például a Hősök, Deniz, Kiss Ádám vagy éppen Klein Dávid – de rendőrtisztek, tűzoltók, űrhajósok és repülőgép pilóták is. Ennek köszönhető a rekordot jelentő 70 millió eladott G-SHOCK karóra a világ közel 100 országában.