Plattensee

Hétfőig látható még Tóth Andrej Plattensee című kiállítása az A38 kiállítóterében! Akinek a Balaton a riviéra és örömmel gondol vissza a gyerekkori tóparti élményekre, az NDK-s turistákra, a különleges szandálviseletekre, a lángosra a hekkre, a fröccsre és a nádasból kiszűrődő kaján kacajokra, azoknak szeretettel ajánljuk, hogy ezen a hétvégén látogassák meg a hajót!

szuret

Nem is tudom, mit mondjak el a kiállításról anélkül, hogy túl sokat elárulnék, bár a hely szellemét úgy sem fogom tudni írásban visszaadni, minden esetre azt el kell mondjam, hogy egyértelmű kedvencünk Jókaiék voltak, sokat nevettünk a házaspárt ábrázoló beszédes kompozíción,  de hasonló lelkesedéssel fogadtuk a fasorba szorult hatalmas kandúrt, a nádas felé tartó csónakot és a sárga ruhás hölgy kiskutyáját is!

grosz_bella

Stílusában, életérzésben a szicíliai anyagom továbbgondolása a Plattensee sorozat, csak mindez a magyar tengernél, ahol nyaranta kiülhetek a strand büféjébe egy fekete és egy könnyű, hideg fröccs kíséretében, szemlélve a körülöttem zajló életet, színeket, formákat – meséli Andrej az új sorozatról.

Tóth Andrej Plattenssee című kiálltása az A38 Hajó Kiállítóterében június 30-áig tekinthető meg!