Vadjutka a Palomában

Kossuth Lajos utca, páros oldal… Wagner-ház, udvarra be… áll le, szem fel, ámulatból magunkhoz térés… lépcsőn fel, 360 fokos körbefordulás után balra… s már meg is érkeztünk Vadjutka műhelyboltjába, ahol persze minden kezdődik elölről, mármint a rácsodálkozás tekintetében.

_MG_4636

_MG_4617

Vadjutka a nyáron a Madách térről a Paloma félemeletére költözött ugyanis, s milyen jól tette! Hiszen alkotásai mellett így a varázslatos miliőnek hála plusz élményt is adhat az embereknek, s úgy látjuk, ő maga is jobban érzi ott magát, amit nem is csodálunk. Tervezők, dizájnerek szomszédságában munkálkodhat a különleges épületben, a turisták pedig mintha futószalagon érkeznének.

pa7

pa5

pa6

pa4

pa1

pa3

 Emellett a műhely is „vadjutkásabb” lett, hiszen saját álomból merített, átalakított bútorok és ékszertartó alkalmatosságok sorakoznak a stúdióban, no, meg sok-sok kedves, személyes tárgy. Mint például a „hello” welcome párna, vagy a fotók a falon.

_MG_4616

_MG_4603

_MG_4630

_MG_4627

_MG_4606

_MG_4631

_MG_4620

Nagy-nagy örömünkre a színek is beköltöztek a boltba, s ha még nem lenne elég a napsütésből, fel a napszemüveget, mert a java még csak ezután jön. Naná, hogy az ékszerek! Tarkák, vidámak, mosolygósak, elgondolkodtatók, vagy Jutkától kölcsönözve a megfogalmazást: minimalista-bohók. (A Paloma nyitott műhelyek, bemutatótermek és kiállítóterek gyűjtőhelye, ahol az állandó bérlők mellett ideiglenes lakók is felbukkannak, például workshopok, pop-up boltok, rendezvények céljából.)

_MG_4614

_MG_4622

_MG_4621

_MG_4611

_MG_4612

A talán már ismerős formákon és motívumokon kívül számos újdonságra is bukkanhatunk a láncok, fülbevalók, karkötők, gyűrűk és brossok rengetegében, például víz inspirálta kékhullámos kiegészítőkre, vagy csillagnéző családokra, de őszt idéző falevelek és indián nyár ihlette tarkaságok is várják leendő viselőiket, jaaa és szívecskékből sincs hiány.

_MG_4602

osz4

 Külön izgalom, hogy Jutka egyre több ezüst ékszert is készít, nézzétek csak:

vj10

vj9

vj6

vj1

vj2

vj3

Ha pedig megcsodáltátok élőben a Vadjutka birodalmat, fürkésszétek facebook oldalát is, rendszeresen hirdet ugyanis workshopokat is!