INSPIRÁLÓ DESIGNELMÉLET – ARCULAT – KENYÉR ÉS BOR

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének szervezésében havonta jelentkező Inspiráló Designelméleti estek novemberi alkalma az arculat témakörét tárgyalja.

Mit is jelent az arculat?

Mit gondol róla az utca embere?

Hogyan és milyen mértékben határozza meg az arculat egy cég kultúráját, kommunikációját, szellemiségét és a róla alkotott képünket?

Ezeket és még számos más kérdést jár körült az IDE tematikus estje a Bortársaság új arculatának bemutatásán és a Princess Pékség új arculatterveit készítő designerekkel való beszélgetésen keresztül.

IDS_bor_es_kenyer 

Inspiráló Designelméleti Est – Arculat – Kenyér és Bor

2014.11.06  19:00, Toldi Klub

Előadók:

Mártonffy Melinda – Bortársaság
Göb Ági és Morvay Máté – Princess Pékség

További információ:

https://www.facebook.com/inspiralodesignelmelet

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1516805271894950

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2011-ben indult el a Designelmélet MA szak, melynek célja olyan szakemberek képzése, akik a design, a vizuális környezet és a tárgykultúra komplex elemzésével, közvetítésével foglalkoznak. A négy félév során a kutatás hangsúlyos szerepet kap, mely lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók megismerjék a design intézményrendszerét, együttműködjenek tervezőkkel, szakmai kapcsolatokat építsenek, illetve hogy sokoldalú elméleti tudásukat a kép-, tér-, és tárgyalkotás területén alkalmazzák. A design elméleti megközelítése, történeti feldolgozása és kritikai reflexiója elősegíti, hogy a vizuális kódok, a tervezett környezet érthetőbbek legyenek, mely egy nyitottabb, érzékenyebb befogadói közeget teremt a tervezők számára.