Hungarian Design Yearbook 2014

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem gondozásában néhány hónapja jelent meg a szakma több évtizedes adósságát rendező, hiánypótló kiadvány, a Magyar Design Évkönyv, amely mind a laikusok, mind a szakemberek körében osztatlan sikert aratott. A 2.000 példányban nyomott első kötetnek, amely a 2013. év eredményeire koncentrált, természetesen lesz folytatása. Szerkesztőségünk már dolgozik a második köteten, amely változatlanul magyar-angol nyelvű, print és e-book verzióban készül, s reményeink szerint terjedelme az idei év gazdag termésének köszönhetően túlszárnyalja majd az első kiadvány 216 oldalát. A szócikk fejezetekhez elkezdtük a kutató munkát és az anyaggyűjtést, s ez utóbbiban kérnénk a közreműködéseteket.

felhivas_cover

Tisztelettel kérnénk, hogy a 2014-ben készített / bemutatott / publikált / jelentősen tovább fejlesztett munkáitokról küldjetek kis felbontású fotókat (nézőképeket) és leírást, az alábbi paraméterek szerint:

A, Minimum 2-3 nézőkép az adott munkáról/projektről (max. 500 KB/kép, JPG formátum)
A fájlneveket a következő rendszerben várjuk: a stúdió/tervező neve, ezt követően a munka magyar címe ékezetek nélkül és sorszám; pl. tervezo_munkacim_1
(A csatolt fotók együttes mérete e-mailenként max. 15 Mb lehet a postafiókunk size limitjének megfelelően.)

  1. Stúdió / Brand vagy tervező(k) neve (Kérnénk eldönteni, hogy a hivatalos kommunikációban melyiket preferáljátok, hogyan szeretnétek látni az Évkönyvben!)
  2. Munka pontos címe / megnevezése magyarul és angolul
  3. Gyártó neve magyarul és angolul
  4.  Stúdió/tervező honlapcíme (honlap hiányában első helyen portfólió oldalt preferálunk, pl. Behance)
  5. Fotós(ok) neve

B, Minimum 500, max. 1000 karakternyi műleírás az adott munkával kapcsolatban, Word formátumban. Kérnénk, hogy ne linkeket adjatok meg, hanem csatoljátok a fenti hosszúságú szöveget és a megadott karakterszámnál hosszabb szöveget ne írjatok!)

A képeket és a műleírást a hdy@mome.hu e-mail címre várjuk.
Anyagbeküldési határidő: 2014. november 17. (hétfő)

A beküldött anyagokról az Évkönyv szerkesztősége a beérkezést követően közösen dönt. A válogatás szempontrendszere megegyezik az első kötet szelekciós elveivel. Erről részletesen a Magyar Design Évkönyv 2013 48-49. oldalán olvashattok. A digitális verzió linkje: http://hdy.hu/#ebook

Kérdés esetén Halasi Rita Mária főszerkesztő – projektvezető készséggel áll rendelkezésetekre az alábbi mobilszámon: 06 20 914 3810.

A Magyar Design Évkönyv 2014 alapadatai

Főszerkesztő – projektvezető: Halasi Rita Mária
Szerkesztők: Hoffmann Petra, Kovács Dániel és Szentpéteri Márton
Projektmenedzserek: Bodnár Barbara és Hoffmann Petra
Grafikus: Katyi Ádám

Kiadó: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Példányszám: kb. 2.000 db nyomtatott példány és ingyenesen hozzáférhető e-book verzió
Megjelenés: 2015. március vége – április eleje