BomoArt Workshop

Ma délután különleges élményben lesz részem – ellátogatok a Bomo Art legújabb papírworkshopjára. A téma ezúttal karácsonyi dekoráció, természetesen papírból. A nagy várakozásban eleget teszek egy régi restanciámnak, és elmesélem, milyen volt, a Bomo októberi workshopja, ahol több más résztvevővel együtt lehetőségem volt elkészíteni saját Bomo naplómat. Szuper élmény volt mondanom sem kell, íme a beszámoló!

A Design Hét alkalmával a Bomo Art papírmanufaktúra izgalmas programmal készült: néhány szerencsés résztvevő bepillanthatott a Bomo műhely kulisszatitkaiba, megismerhettük a csodás papírok világát, a számos gyönyörű mintát, melyek közül alig tudtunk választani, megtapasztalhattuk a könyvkötés egyes fázisának nehézségeit és trükkjeit, és végül persze az élmény sem maradt el! Saját kezűleg készíthettük el kedvenc mintánkból saját naplónkat, vagy kalendáriumunkat, ami természetesen messze áll azért minőségben a BomoArt termékek szépséges kivitelezésétől, az élmény azonban páratlan!

19

21

22

A workshop során a maufaktúra munkatársai elmesélték, hogyan is készül egy igazi Bomo napló, milyen sok különféle változat, kivitelezés, szín, minta, bőrkötés létezik, a feladatot pedig nyomban meg is kaptuk, válasszuk ki a rengeteg gyönyörű minta közül, melyikkel is szeretnénk dolgozni. Nem volt egyszerű, bár a tengeri állatos papír az utóbbi idők kedvence nálam a Bomo- kollekcióból, szóval rávállaltam a kalamárisra.

14

Borítószabás, textilválasztás, papírvágás, ragasztózás következett.  A bátrabb vállalkozószelleműek megpróbálkoztak a bőrgerinces kötés elkészítésével is, én idáig nem merészkedtem. Károly, a BomoArt tulajdonosa és Kata, kedves munkatársa egyébként minden apró lépésnél sokat segítettek, így nehéz volt nagyot hibázni.

16 13 10 9 8

Voltak, akik nem érték be az általam választott textilgerinces megoldással, és nekifutottak nyomban a magasiskolának: bőrből készítették el saját naplójuk gerincét, ami azért sem egyszerű, mert a bőrt először tisztességesen le kell vékonyítani, hogy szépen illeszkedjen majd rá a papírborító rétege.

17 11 1 15

A siker azonban egyikünk számára sem maradt el, nagyszerű naplók születtek! És ez csak az első lépés volt a Bomo Art workshop sorozatának történetében, ahogy a bevezetőben írtam, ma folytatódik az élményszámba menő közös alkotás a Bomo műhelyben, a jövőben pedig rendszeresen lesznek alkotóműhelyek, melyeket lelkes szeretettel ajánlok!

4

A workshopokkal és a jövőbeli dátumokkal kapcsolatban a BomoArt Facebook oldalán tájékozódhattok!