UGLY – CreativeMornings Szombat Évával

Péntekre ismét egy szuper program vár Budapestre, hiszen újra jelentkezik a CreativeMornings Budapest! Február 20-án pénteken, a szokott időben, reggel 8:30-tól vár benneteket a CM az Anker Klub-ba! A kreatív reggeli e havi témája az UGLY, azaz csúnyaság, ezt járják körbe a világ immár 105 városában a CreativeMornings előadói.

31798565-efe8-4439-9423-dde3a6f23589

Budapesten ezúttal Szombat Éva fotós beszél majd a témához fűződő viszonyáról. A csúnyaságnak is megvan a maga esztétikája, az emberek figyelmét pedig kétségtelenül vonzza a csúnya látvány, csakúgy, mint a szépség. Miképp lenne értelmezhető a szépség, ha nem lenne rút, és mit is nevezünk valójában csúnyánk. A téma szerencsére rengeteg megközelítést enged és tagadhatatlanul megragadja az emberek fantáziáját.

IMG_6464
“ Happiness is like math, you have to learn it!” Oliver Arthur – Happiness Book – 2014

Nem könnyű valakit arra kérni, hogy művészete kapcsán a csúnyaságról beszéljen, Éva azonban előszeretettel nyúl a témához. Fotóin keresztül olyan aspektusokat fedez fel, amelyek a nem magától értetődően kapcsolódnak témáihoz, nem az esztétika megszokott terében mozognak. Sokszor jelenik meg nála a groteszk és kerül előtérbe a szépségben rejlő csúnyaság vagy épp a giccsel együtt járó szépség. Éva számára elsődleges a könnyű befogadhatóság illetve, hogy művei bevonják a közönséget, így minden bizonnyal előadása is lebilincsel majd mindannyitokat.

A szokásos menetrend szerint:

Kapunyitás: 8:30
Előadás: 9:00
Helyszín: Anker Klub
A napindító kávéról és a reggeli harapnivalóról az Anker gondoskodik, és hogy ez így is maradhasson, várjuk hozzájárulásotokat becsületkasszánkba.

Szervező a hg.hu.
Az esemény partnere a SMarthu kreatív közösképviselet, akik kockázatmentesebbé teszik a szabad alkotást.