Geometriai formák és térbeli design // NUBU 2015 ősz-tél

A NUBU 2015-ös őszi-téli kollekcióját Molnár Vera négyzetes konstrukciói inspirálták. A festőnő műveit idézik az anyagok, a formák és a színek is.

NUBU_AW15_1

A meghatározó darabok térben kockásra szőtt, steppelt négyzethálós, illetve absztrakt expresszonista mintákkal printelt textilekből készültek, a grafikai rajzos hatást különböző rojt-felületekkel jelenítik meg a tervezők. A négyzet geometrikussága formailag a szabásvonalakban, a zsebek és a gallérok megoldásaiban, a hajtásokon, a táskák formáiban jelenik meg; az övek a széles hajtások alatt bújnak át, a bundák négyzetes elemekből állnak össze. A hajtások mellett szalagrátétek teszik térbelibbé a ruhákat.

03NUBUpressit

A kollekció meghatározó színei a szokásos fekete, törtfehér, bézs és szürke mellett a piros, a sötét mályva és a kék. “Az alapvető inspirációt a kortás művészeti hatások mellett minden szezonban az anyagok adják” – mondják a tervezők. “Az anyagokra tervezünk, rögtön látjuk, hogy mi lehet belőle, mire a legalkalmasabb, annak érdekében, hogy valóban viselhető, a személyiséget erősítő, a NUBU stílusjegyeit hordozó darab legyen belőle. Az intuíció a legfontosabb a tervezés során.”

05NUBUpressit-1

A tervezők ismét nagy hangsúlyt fektettek a kabátokra, sokféle stílus és anyagtípus mellett a kollekció ismét tartalmaz szőrméből és bőrből készült darabokat. A márkára jellemző különleges részletek: kétfunkciós, kifordítható irhabundák, kézikötött részletek selyemmel párosítva teszik a kollekciót igazán egyedivé; emellett plexidíszítések, ipari kötélből készült hevederek, matt láncok jelennek meg a ruhákon és a táskákon is.

02_NUBUpressit

06NUBUpressit

Fotó: Máté Balázs @ Flashback – www.balazsmate.com

Modellek: Pichler Anna, Isidora Dukic @ VM

Smink: Vozák Timi

Haj: Károlyi Márk